DIVERSANȚII POLITICI DE CINE AU GRIJĂ SLUGILE OLIGARHIEI TRANSNAȚIONALE

Săptămâna trecută, echipa Maiei Sandu a organizat câteva diversiuni politice și informaționale serioase. Și de data aceasta, se observă foarte clar coordonarea acțiunilor președinției, a ambasadorilor din Occident, a unor partide pseudo de stânga și a organelor puterii.

CUM POȚI SUSTRAGE ATENȚIA DE LA ASISTENȚA DIN PARTEA RUSIEI?

Haideți să analizăm, cum M. Sandu și echipa sa au încercat să compromită succesul semnificativ al lui Igor Dodon – cel privind obținerea unui lot de 180 000 de doze de vaccin „Sputnik V” din Rusia, în calitate de ajutor umanitar. Pe fondul unei pandemii totale, al deficitului de vaccinuri, al refuzului Pfizer și Moderna de a oferi Moldovei cantitatea necesară de seruri, aceasta a fost o realizare importantă. Sandu a avut sarcina să sustragă atenția cetățenilor de la aceasta, să discrediteze puterea, să schimbe subiectele discuțiilor publice.

Vă propun să urmăriți acțiunile echipei lui Sandu și ale ambasadorilor.

La 1-2 aprilie, I. Dodon se afla într-o vizită la Moscova. La 2 aprilie, el a declarat că Rusia va dona 180 000 de doze de vaccin „Sputnik V”. În aceeași zi, Ambasadorul UE, P. Michalko se întâlnește urgent cu prim-ministrul interimar, A. Ciocoi, iar Ambasadorul SUA, D. Hogan se întâlnește cu M. Sandu și R. Usatîi. Michalko îl convinge pe Ciocoi să instituie reguli mult mai aspre de stare de urgență. Miza a fost simplă – toate acestea trebuiau să provoace indignarea cetățenilor, critici la adresa PSRM, iar Sandu trebuia să apară în rol de salvator care anulează starea de urgență.

La 1 aprilie, seara, Comisia Națională pentru Situații Excepționale și premierul interimar au anunțat despre noi restricții pentru o perioadă de 60 de zile. Printre aceste măsuri – interdicția de a merge în parcuri și la terenurile de joacă pentru copii, ceea ce a provocat indignarea cetățenilor. Deci, au profitat de lipsa lui Dodon în țară pentru a face aceste anunțuri!

În aceeași zi, R. Usatîi participă la o emisiune la TV8 (finanțată de Departamentul de stat al SUA și servește interesele M. Sandu). El declară că un deputat PDM a fost violat de șase oameni de afaceri! Cetățenii încep să discute despre acest subiect.

La 2 aprilie, V. Voronin este invitat la TV8 și declară că hoții doresc să rămână la guvernare. Cu o zi mai devreme, Voronin susținea că alegerile pe timp de pandemie înseamnă o crimă și că ele trebuie să fie anulate. De ce Voronin și-a schimbat așa brusc opinia? Hogan știe răspunsul!

În aceeași zi, M. Sandu declară că se va adresa către CC pentru a anula starea de urgență. Și aceasta, în condițiile în care se înregistrează 60 de decese pe zi, peste 2000 de contaminări zilnice, un deficit acut de medici și personal medical și o aglomerare totală a spitalelor. Tot la 2 aprilie, consilierul președintelui, V. Negruța ( condamnat la 3 ani pentru corupție) a declarat că Dodon pregătește furtul miliardului – 2.

La 3 aprilie, consilierul președintelui, N. Gavrilița a declarat că I. Dodon vrea să fure 20 miliarde de lei din Banca Națională. În aceeași zi, a fost răpit judecătorul N. Ceaus, cu participarea SIS. La fel, pe 3 aprilie (practic, odată cu revenirea lui I. Dodon de la Moscova), primarul capitalei I. Ceban a anunțat anularea restricțiilor privind plimbările în parcuri și în zonele de agrement.

Și așa, Sandu acționează de fiecare dată. Fără a face ceva pentru cetățeni, discreditează oponenții, atribuindu-și meritele acestora.

În timp ce băncile naționale ale celor mai mari state și Banca Centrală Europeană injectează trilioane în economie, susținându-și cetățenii și companiile, BNM acumulează rezerve, în special, prin valori mobiliare de stat și le păstrează în străinătate. Nu propune niciun fel de ajutor nici cetățenilor, nici economiei naționale.

SANDU ȘI RĂPIREA LUI CEAUS

La 3 aprilie, toată țara a suferit un șoc. În plină zi, persoane necunoscute înarmate au răpit un cetățean în prezența copilului acestuia…

Dar să le analizăm pe rînd.

La 11 iulie 2019, președintele Ucrainei, V. Zelensky s-a adresat către prim-ministrul de atunci al RM, M. Sandu, cu solicitarea de a-l extrăda pe cetățeanul Ceaus. Sandu a dat un răspuns pozitiv, despre aceasta a scris presa ucraineană. Există chiar și versiunea video a răspunsului lui Sandu.

La 12 ianuarie 2021, Sandu s-a întâlnit cu Zelensky, s-au obținut anumite înțelegeri cu ușile închise. La sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie, conducerea SIS s-a întâlnit cu șefii SBU (Serviciile speciale din Ucraina). SIS are un acord de colaborare cu SBU. Merită de menționat faptul că SIS este sub controlul total al M. Sandu. PSRM a încercat să readucă SIS sub controlul parlamentului, dar în zadar.

La 13 martie 2021, Sandu a avut o întrevedere cu conducerea SIS.

La 29 martie 2021, portalul rise.md, finanțat de Fundația Soros și SUA, a publicat articolul «Как спецслужбы Порошенко эвакуировали судью Чауса в Молдову» („Cum serviciile speciale ale lui Poroșenko l-au evacuat pe judecătorul Ceaus în Moldova”). Potrivit canalului de telegram Lustrația, rise.md este folosit adesea de serviciile speciale occidentale. Uneori, pentru a pregăti opinia publică (așa cum a fost în cazul cu N. Ceaus), iar alteori, pentru a intimida (cazul lui Durleșteanu) sau pentru a lovi în oponenți (de exemplu, în I. Dodon), dar și pentru a lustrui imaginea (Andrei Spânu).

La 2 aprilie 2021, Ambasadorul SUA, Hogan se întâlnește cu Sandu și Usatîi.

La 3 aprilie 2021, când I. Dodon se afla în Rusia, în plină zi, în centrul capitalei a fost răpit judecătorul N. Ceaus, cu implicarea SBU și a lui Serghei Smetaniuk (atașatul militar al ambasadei ucrainene).

Nici chiar Plahotniuc nu-și permitea așa ceva – că doar profesorii turci au fost predați fără adresarea SIS, răspunsul Biroului Migrație și Azil și al altor instituții oficiale.

Pag. 7

La 4 aprilie, R. Usatîi a publicat o înregistrare video unde se văd detaliile răpirii. De unde are această înregistrare? De la răpitori? În orice caz, Usatîi i-a expus pe toți.

La 5 aprilie, SIS a respins implicarea sa în această operațiune. La fel ca și în cazul profesorilor turci, spunem noi.

Despre faptul că Sandu a fost informată și despre implicarea sa denotă următoarele fapte: adresarea lui Zelensky în luna iulie 2019 și răspunsul său pozitiv; întrevederile lui Zelensky în luna ianuarie 2021 (Dodon nu a avut niciodată asemenea întrevederi); întrevederile cu ambasadorii din  Occident; SIS sub controlul său; tăcerea tuturor ONG-urilor – Amnesty International etc. (În cazul extrădării profesorilor turci, acestea țipau ca nebunele. Tăcerea lor de astăzi vorbește despre faptul că sponsorii le-au interzis să facă gălăgie. Se pare că așa trebuie. Dar cine sunt sponsorii ONG-urilor, cetățenii se pricep și singuri); articolul de pe rise.md cu doar 4 zile înainte de răpirea lui Ceaus; înregistrarea video publicată de R. Usatîi, partenerul său.

La 5 aprilie, canalul de telegram INDEX a prezentat niște date senzaționale: cică N. Ceaus ar fi fost transportat în Ucraina în portbagajul automobilului Toyota RAV4 cu numerele de înmatriculare CD12, care aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău. Potrivit surselor apropiate de anchetă, automobilul a fost observat sâmbătă lângă punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene Otaci, după care, prin „coridorul verde”, a intersectat frontiera cu țara vecină, fără a fi supus controlului vamal. Confom informațiilor canalului de telegram INDEX, la volanul automobilului se afla Eduard S. însoțit de  Iurii C. Printre participanții la răpire sunt Alexandr C, fostul șef adjunct al Direcției urmărire penală din or. Lvov (Ucraina). El avea legături cu lumea interlopă din țara vecină. Alte patru persoane din acest grup sunt: Roman C., Mihailo B., Oleg S., Olexandr C. Majoritatea acestora sunt sportivi. Potrivit datelor prezentate de sursele INDEX, în operațiunea de răpire a lui Ceaus au fost implicați aproape 10 oameni. După răpire, aceștia s-au împărțit în grupuri.

CINE A FURAT AL DOILEA MILIARD?

Acum câteva zile, președintele PSRM, I. Dodon și-a făcut publică ideea de a utiliza mijloacele financiare ale Băncii Naționale a Moldovei cu scopul de a susține cetățenii, domeniul sănătății și agenții economici care au fost afectați de pandemie. Dodon a propus ca BNM să acorde în aceste scopuri de la 10 până la 20 miliarde de lei.

La 2 aprilie, consilierul președintelui V. Negruța a declarat că Dodon pregătește furtul miliardului – 2! Acesta susține: „A fost deja o decizie asemănătoare a comisiei, în anul 2014, și atunci, 10 miliarde s-au luat din BNM, după care s-au mai luat 5 miliarde… Și acest personaj a fost alături de cei care au înaintat propuneri și au luat decizii. Acum, toată procuratura caută miliardele, personajul și coordonatorul schemei”.

La 3 aprilie, N. Gavrilița, consilierul M. Sandu, a bulversat poporul de bună credință cu anunțul precum că I. Dodon vrea să fure 20 miliarde de lei din Banca Națională!

Curios e faptul că anume Negruța era ministrul Finanțelor în guvernul corupt condus de V. Filat, când s-a pregătit „jaful secolului”. Acesta promova peste tot privatizarea Băncii de Economii (BEM) și tot el a fost condamnat la trei ani privațiune de libertate cu suspendare. Fiind ministru al Finanțelor, a permis transmiterea a 400 mii de euro lui Pantelei Sandulache, fost deputat PLDM. Portalul scheme.md l-a acuzat pe soțul N. Gavrilița că el „cântă la contrabas”.

Într-un cuvânt, sunt niște acuzații de la rubrica „Hoțul strigă: Prindeți hoțul”. Provoacă greață deja, pe cuvânt. Și iată, acești criminali, participanți la privatizarea BEM și la tot felul de scheme de contrabandă, emit verdicte, îi acuză de un posibil nou furt pe cei care au descoperit furtul miliardului.

Serghei Tcaci scrie că băncile centrale din UE, Marea Britanie și SUA susțin în mod activ populația și economiile statelor lor. Banca din Anglia creditează direct guvernul, pentru ca acesta să poată oferi cât mai curând mijloace financiare mediului de afaceri în cadrul programului de asistență. În total, în anul 2020, guvernul Marii Britanii a acordat 280 miliarde de lire sterline pentru măsurile de susținere a economiei. În anul 2020, Banca Centrală Europeană a aprobat un pachet de măsuri de urgență pntru susținerea economiei din cauza pandemiei. Programul a atins valoarea de 2,2 trilioane de dolari. În primăvara anului 2020, Congresul SUA a aprobat un pachet pentru susținerea economiei țării și a cetățenilor în mărime de 2,7 trilioane de dolari, ceea ce a constituit la acel moment peste 10% din PIB-ul SUA. De unde s-au luat acești bani la Ministerul Finanțelor american? Aceștia au fost acordați de Fondul de Rezervă de Stat, care are  rol decisiv de Bancă Centrală. În luna decembrie 2020, Congresul a aprobat un alt pachet de măsuri în mărime de 900 miliarde de dolari. Iar după aprobarea rezultatelor alegerilor, la începutul anului 2021, a apărut „Planul American de Salvare” al lui Biden, în valoare de 1,9 trilioane de dolari. Tcaci scrie că în timp ce băncile naționale ale celor mai mari state și Banca Centrală Europeană injectează trilioane în economie, susținându-și cetățenii și companiile, BNM acumulează rezerve, în special prin valori mobiliare de stat și le păstrează în străinătate. Nu promite niciun fel de ajutor nici cetățenilor, nici economiei naționale.

Deci, în realitate, ce anume este o infracțiune – propunerea de a construi un model de măsuri pentru susținerea populației și a economiei sau inacțiunea BNM și a președintelui în aceste circumstanțe?

Igor Dodon a propus să se aloce un miliard de euro în susținerea cetățenilor și a mediului de afaceri pe perioada pandemiei și nu în buzunarele oligarhilor. Sub supravegherea strictă a întregii țări. Pentru ca banii de la Banca Națională să lucreze pentru țară și nu pentru FMI sau FRS (Rezerva Federală) a SUA. Acest lucru demonstrează curaj, responsabilitate, grijă față de cetățeni. Ba mai mult, la inițiativa PSRM, a fost adoptată legea cu privire la anularea legii miliardului. La fel, a fost o încercare de a lua un credit de 200 milioane de euro din Rusia, care ar fi susținut economia noastră. Însă ambasadorii din Occindent au dat comanda „fas!” și PAS, PPDA și PDM au anulat această lege prin Curtea Constituțională.

Deci, Igor Dodon a dorit ca banii Băncii Naționale să lucreze pentru țară și nu pentru Sistemul Rezervei Federale ( Federal Reserve System ) etc. Iar slugile oligarhiei transnaționale, adică Sandu, Negruța, Gavrilița au grijă doar de profiturile oligarhilor din SUA și despre propriile buzunare. Simțiți diferența?

Informații mai multe și mai interesante găsiți pe canalul meu de telegram – https://t.me/tirdea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *