Speech: Oamenii voștri buni trebuie să stea la pușcărie! (video)

Stimați concetățeni!

Asistăm la un show de 2 bani!

Acest guvern este atît de corupt și chiar vai de capul lui că chiar Maia Sandu care l-a înaintat și chiar PAS ne cheamă cu lacrimi în ochi să nu-l votăm.

Și eu parțial le dau dreptate, fiindcă au fost în trei alianțe cu Plahotniuc, au fost în patru guverne cu Plahotniuc, inclusiv demiși pentru corupție în 2013.

Au votat miliarde, BEM, aeroport…. cu Plahotniuc, au cîștigat prezidențialele grație lui Plahotniuc….și acum se erijează în mari luptători cu Plahotniuc.

Culmea,  în 2009  – 2015 am avut o alianță din cîteva partide, dintre care unul PLDM, membrii căruia îi vedem astăzi în acest guvern și-n această fracțiune.

Toată garnitura PLDM cu acte în regulă este aici, numai președintele PLDM Filat lipsește! În schimb, alt președinte PLDM este chiar în fața dumneavoastră.  

Anume în perioada ceea s-au făcut cele mai mari crime: atacuri raider asupra băncilor cu prejudicii de 100 mln, landromat, miliard, omorul lui Butmalai!

Și acum ei ne țin lecții de morală???

Și totuși, eu cred că așa guvern trebuie de votat. Și vă spun de ce.

Ministrul Economiei – afaceri în offshoruri. Și-a subestimat valoarea casei sale de patru ori! În loc de 8 milioane de lei, a indicat costul a 2 milioane de lei. Cum să nu-l votezi?

Ministrul Sănătății – a primit o diplomă de masterat ilegal; și-a ascuns pensiunea Zimbrii Ceahlăului din România, precum și o companie offshore din Malta, încă vreo trei proprietăți în RO.

Ministrul Reintegrării – a votat pentru alocarea a 5,4 miliarde de lei către trei bănci falimentare în 2015. Șhor nu a votat, dar el a votat!

Ministrul de Interne – a ascuns informațiile despre un apartament de 150 m², un teren, 12 conturi bancare, acțiuni ale companiei și o mașină. Și-a închiriat mașina către propria companie pentru 2000 de dolari pe lună. Apare în raportul ANI  pentru ascunderea proprietății. Dosarul stă pînă acum la procuratură și nu i se dă curs.

Ministrul Justiției- a presat clasarea dosarului soacrei sale, apropos, implicată în furtul miliardului! El tot e om bun!

Ministrul de Externe- tatăl său este consilier comunist al PCRM. Iar el însuși este anticomunist! Ambii sunt băieți de-ai noștri și trebuie votați, ce ziceți?

S-a vorbit azi de lupta cu corupția, tribunale anticorupție, DNA și mai nu știu ce.

Vreau s-o întreb pe doamna Garviliță dacă tribunalul Anticorupție se va ocupa și de următorii oameni buni:

Însuși soțul doamnei Gavriliță, acuzat de scheme.md de gestionarea contrabandei în 2019?

M. Sandu care la 29 mai 2013 a votat pentru concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Fapt care a fost numit de domnul Slusari o crimă de proporții fără echivalent!. La 27 martie 2015 a votat pentru alocarea a 5,4 miliarde de lei către băncile lui Shor.

V. Negruța,  condamnat la 3 ani. A provocat pagube statului de  400.000 de euro, pe care i-a dat în favoarea membrului său de partid P. Sandulachi. Susține că a luptat cu Plahotniuc, promovînd privatizarea BEM.

Igor Grosu a votat pentru miliarde, pentru privatizarea BEM! Azi ne ține lecții de morală! Mai bine închideți-vă gura și nu vorbiți de „oameni buni”. Oamenii voștri buni trebuie să stea la pușcărie!!!

O. Stamate, consilier al președintelui. În calitate de Ministru al Justiției în 2019, a închis dosarul penal împotriva soțului ei, fapt descris de portalul scheme.md.

Tatiana Răducanu, membru al Consiliului de Securitate, în calitate de judecător, a cauzat pagube statului de 2,5 milioane de lei! A pierdut cel puțin 7 cazuri la  CEDO. Are o casă uriașă în centrul capitalei de 300m2, care este de zece ori mai mare decît venitul ei, așa cum a scris Ziarul de Gardă, care azi îi cîntă osanalele Maiei Sandu!

Aici ne scrie un cetățean și nu știm ce să-i răspundem.

Citez scrisoarea:

1) am o diplomă falsă;

2) am  fost acuzat de plagiat;

3) mi-am ascuns proprietatea în declarația de avere;

4) am fost condamnat penal pe 3 ani de zile;

5) am un mandat de interdicție pe 5 ani să nu ocup funcții publice;

6) am adus daune statului de 2,5 milioane lei;

7) am cetățenia altor state;

8) am  afaceri în offshore.

Spuneți-mi, cu o experiență atît de solidă, pot fi consilier la președinție sau ministru în guvernul Gavriliță?

Eu cred că DA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *