PSRM preia inițiativa!

❗️

La 3 decembrie PSRM i-a uimit pe unioniști și sorosiști cu o serie de inițiative și proiecte de legi. De fapt, acestea vizau decolonizarea și deoligarhizarea țării și, bineînțeles, reîntoarcerea drepturilor populației vorbitoare de limbă rusă.

❗️

Si ce credeți? Alianța Sandu Plahotniuc inițial au pornit altercații în plenul parlamentului, iar la 4 decembrie au boicotat ședința. Pe 6 decembrie au protestat în centrul capitalei in plnă pandemie. Pe 8-9 decembrie s-au adresat la Curtea Constituțională!

❗️

Ei sunt gata să sparga zidul chinezesc cu capul, numai ca Stadionul Republican să rămînă în posesia Ambasadei SUA la Chișinău, ca 40% din teritoriul țării să rămînă sub controlul unui offshor american, ca cetățenii să plătească în continuare pentru miliardul furat.

❓

Patrioți, nu-i așa?

La care legi ne referim concret?

1) Legea privind funcționarea limbilor. Limba rusă va deveni limba de comunicăre interetnică în Moldova, ceea ce este de fapt. Proiectul de lege a fost votat în prima lectură. Autori: Bogdan Țîrdea, Vasile Bolea, Adrian Lebedinschi.

2) Legea cu privire la retransmiterea știrilor și programelor analitice rusești. Autori: Bogdan Țîrdea, Vasile Bolea, Adrian Lebedinschi. Legea a fost votată în prima lectură.

3) Legea privind dublarea limbii pe inscripțiile medicamentelor, astfel încât toți pensionarii să le poată citi și respecta recomandările. Autor- Vladimir Odnostalco.

4) Legea privind reîntoarcerea Stadionului Republican în proprietatea statului. Autori: G. Novac, V. Bolea, B. Țîrdea, N. Țurcan. Legea a intrat în vigoare. Stadionul republican devine proprietate publică, unde construcția altor obiecte, cu excepția celor sociale, culturale și/sau sportive, este interzisă.

5) Pachetul de legi cu Găgăuzia care va consolida autonomia și îi vor oferi funcționalitate. Autori: F. Găgăuz, A. Suhodolschi. Legea a fost adoptată în prima lectură.

6) Proiectul de lege privind anularea plății pentru miliard de către cetățeni. Datoria trebuie plătită de Banca Națională. Autori: P. Burduja, C. Furculiță, V. Golovatiuc, B. Tîrdea. Proiectul este înregistrat în parlament și urmează a fi votat săptămîna viitoare.

7) Rezoluția parlamentului cu privire la anularea acordului de concesiune a 40% din teritoriul țării către compania americană offshore Frontera Resources LTD. Autori: B. Țîrdea, R. Mudreac.

8) Legea nr. 218 din 3 decembrie 2020 privind subordonarea SIS-ului și către parlament. A intrat în forță vineri. Pe 7 decembrie, Curtea Constituțională a suspendat legea în timp ce chestiunea era examinată.

9) Pachetul de legi privind bugetele. Adoptat în prima lectură.

❗️

De fapt, toate aceste legi, cu excepția bugetului, anulează legile antipopulare corespunzătoare adoptate în timpul domniei odiosului oligarh V. Plahotniuc.

❗️

Legile lui Plahotniuc au fortificat colonialismul și oligarhia, au privat țara de active strategice (stadion, 40% din teritoriu), au transferat plata unui miliard către cetățeni. Toate partidele din țară inclusiv și președintele ales erau pur și simplu obligați să le susțină. De fapt, au mers împotriva țării și a oamenilor.

❗️

Ei și-au arătat esența- slujitori ai oligarhiei mondiale, trădători de patrie, rusofobi care nu-i consideră de oameni pe 1/3 din cetățenii acestei țări.

❗️

Prin urmare, dragi concetățeni, trebuie să faceți concluzii. Și trimiteți acești lachei la coșul de gunoi al istoriei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *