“Un șir de ONG-uri au deservit și au ”spălat” puterea lui Plahotniuc” (VIDEO)

Mai multe organizații nonguvernamentale din Moldova, finanțate de donatorii occidentali, au deservit și au “spălat” puterea lui Vladimir Plahotniuc și le povesteau mereu cetățenilor povești despre cît de bine se trăiește sub conducerea sa.

Declarația a fost făcută de deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan țîrdea, povestind în studioul REN Moldova despre noua sa carte despre activitatea ONG-urilor din Moldova: “Societatea civilă în Republica Moldova: Sponsori. ONGcrație. Razboaie culturale”.

Bogdan Țîrdea a menționat că a început să observe, începînd cu 2012-2013, că multe dintre fenomenele care aveau loc atunci în Moldova, cum ar fi preluarea de bănci și aeroporturi, Banca de Economii, scoaterea miliardului și așa mai departe, erau apărate de unii cetățeni care se aflau la putere, în mass-media, societatea civilă.

“Ei au protejat, au “spălat” toate acestea. Ei spuneau că la BEM totul este bine și că nu există nici un furt. Aceste ONG-uri și mass-media serveau guvernării, deserveau anumiți donatori, serveau Occidentului în ansamblu și era important pentru ei să “acopere” ochii cetățenilor și să povestească mereu despre cît de bine se trăiește în Moldova sub conducerea lui Plahotniuc. “Au crescut vîrsta de pensionare-super! Așa și trebuie! Maia Sandu închide școlile, 113 școli, 5 mii de pedagogi – e minunat! Doar Banca Mondială a propus acest lucru, pentru aceasta dau 30 de milioane de euro! Au început optimizarea spitalelor în 2015, au semnat atunci cu Banca Mondială un acord – de asemenea, au dat cîteva milioane. Apropo, și Maia Sandu a votat. Ni s-a insuflat că acest lucru este bine, deoarece aceste spitale sînt nefuncționale, nu sînt modernizate. Și iată că acești cetățeni întotdeauna lăudau orice pas a guvernării, îl înălbeau, îl spălau, și insuflau cetățenilor că faptul ce ei trăiesc atît de rău, de fapt nu-i rău, e bine, că albul e negru și invers, că ziua este noapte și noaptea – zi, și iată așa ei au instalat forma controlului cultural și mental”, a declarat Bogdan Țîrdea.

“Prin intermediul rețelelor, a conceptelor lor, prin spălarea de creiere zi și noapte, pe sute de canale de televiziune cu ajutorul mai multor zeci de cetățeni ei au reușit să stabilească un sistem oligarhic de guvernare în țară, un sistem de regim rusofob etnocratic, un sistem guvernare coruptă, în care poporul pe zi ce trece sărăcește, iar această grămadă de oligarhi, care este întreținută de această ONGcrație, pe zi ce trece se îmbogățește”, a menționat deputatul PSRM.

Noi_md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *