Adresare la SIS: Din ce bani Maia Sandu și Renato Usatîi achită serviciile polit-tehnologilor români (foto)

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) va verifica informațiile apărute în presă despre un grup de polit-tehnologi romîni, în frunte cu Andrei Stoiciu, care îi consultă pe candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova, Renato Usatîi și Maia Sandu.

Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a expediat o solicitare în acest sens către SIS. Parlamentul vrea să afle cine face parte din echipa cetățeanului romîn Andrei Stoiciu, din ce surse sînt achitate serviciile și dacă aceste cheltuieli sînt prezentate la Comisia Electorală Centrală, așa cum prevede legea. Totodată, Țîrdea a solicitat să se verifice dacă mai sînt și alți cetățeni străini, care oferă consultații pentru Maia Sandu și care sînt scopurile reale ale acestor cetățeni străini, care, anterior, l-au consultat pe Vlad Plahotniuc.

Recent a apărut o investigație realizată de jurnaliștii de la SCHEME.MD potrivit căreia fostul consilier al lui Vlad Plahotniuc, cetățeanul romîn Andrei Stoiciu, îi consultă pe Maia Sandu și Renato Usatîi în această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Jurnaliștii au prezentat și mai multe dovezi în acest sens.

 NOI.md 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *