Afacerile dubioase ale sponsorului PPDA cu frații Chirtoacă

Asta da bombă! Alexandru Machedon, șeful de campanie al liderului PPDA, Andrei Năstase, sponsorul principal al Platformei DA, este nașul de cununie al lui Lucian Chirtoacă, fratele primarului Dorin Chirtoacă.

Se primește că, Machedon este „persoana de suflet” a clanului Ghimpu.  Iar Ghimpu-omul apropiat clanului condus de Plahotniuc. Nu întîmplător, nepotul său, Cornel Ghimpu, a fost vicepreședinte la Victoria Bank. Cel de al doilea “nepot” al liderului PL,  Dorin Drăguțanu, a mascat furtul miliardului.

Acum, fiți atenți:

-Firma de publicitate SRL „Aldora ART”, condusă  de Lucian Chirtoacă, a beneficiat din partea primăriei, de cele mai avantajoase locuri pentru amplasarea publicității stradale. Ca rezultat, a obținut venituri de zeci de milioane lei. 3 aprilie 2014, pe numele instituției a fost pornită o cauză penală pentru evaziune fiscală. SRL „Aldora ART” a efectuat tranzacții dubioase cu firma -„Eurosim” SRL- condusă de moșul M. Ghimpu, în sumă de 392 mii lei. A încheiat contracte, în valoare de  271 mii lei, cu firme fantome. Cu toate astea, cazul Lucian Chirtoacă este tărăgănat de PG.

-Lucian Chirtoacă a primit, datorită fratelui său, dreptul să deschidă gherete “Coffe Time” în zone cheie ale Chișinăului: în parcul Valea Morilor, pe străzile-V. Pârcălab, V. Micle, Puşkin, Ştefan Cel Mare! Și toate, cu încălcarea grosolană a prevederilor legale. https://www.zdg.md/editia-print/investigatii/fratii-chirtoaca-afaceri-de-exceptie-cu-primaria

-Alexandru Machedon, datorită faptului că este nașul de cununie al lui Lucian Chirtoacă, a beneficiat de contracte grase din partea primăriei. Numai una, din cele 11 firme ale sale, StarNet Solutii SRL, între anii 2014-2017 a cîștigat 789 083,94 lei! Cît au agonisit celelalte 10, nu ne este cunoscut.

-Din momentul reținerii ex- primarului, Dorin Chirtoacă, contractele au încetat. Actualmente, A. Machedon promovează candidatul său la primărie, pentru a continua pomparea banilor!

-Credeți că, nașul Machedon luptă împotriva finului corupt ? Partenerul de business a lui Chirtoacă, Macedon, luptă cumva împotriva coordonatorului, care este și partener de afaceri cu Ghimpu?

Domnilor, poate ajunge cu prosteala. Sunteți toți o bandă. Voi ați luptat, luptați și veți lupta doar pentru bani. De celelalte vă este indiferent.