Dodon contra Păpușarului

În ultimul timp observăm acțiuni tot mai isterice ale componentelor CPE față de opoziția de stînga. Atît Filat, cît și Plahotniuc lovesc concurenții de pe stînga dur, sub centură și adesea prin mijloace cu adevărat descalificante.

La moment, nu există nici un lider de stînga, cu excepția lui Voronin, partenerul păpușarului, care să nu fi încasat un dosar penal în 2013-2014. Partidele de stînga nu mai au nicio televiziune. Și ce este mai grav: atît PSRM, cît și Parus pot fi excluse din competiția electorală, pentru a nu periclita șansele PCRM și PD.

Și dacă Filat îl hărțuiește pe Usatîi, Plahotniuc s-a axat pe Dodon și PSRM.

Astfel, Usatîi a încasat 4 dosare penale, i s-a refuzat înregistrarea partidului, este hărțuit mediatic. Din păcate pentru CPE, ratingul lui Usatîi nu are de gînd să scadă, iar acțiunile neadecvate ale PD și în special PLDM, doar îi fortifică pozițiile. Concertele, acțiunile de caritate, declarațiile dure i-au format deja o imagine de haiduc politic și “făcător de minuni”(чудотворец). Întîlnirile sale adună sute de cetățeni, ca să nu zic de concerte. Usatîi, volens-nolens devine un pericol pentru CPE. Cred că acesta nu mai poate fi oprit…

Motivele isteriei păpușarului față de PSRM

Isteria lui Plahotniuc din ultimele luni este clară: ratingul PD, conform CBS Axa este în descreștere, fiind în zona de 6%. Or, PSRM crește foarte dinamic, înghițind electoratul PCRM și PD. În consecință, PD de la un rating de 8,6% (noiembrie 2013 IPP) ajunge la 6.5 % (iulie 2014, CBS Axa), riscînd să rămînă în afara parlamentului. PSRM invers, crește vizibil: 5.6% la CBS Axa, 6.5% la ASD, 8% la FOP.

O mare bătaie de cap pentru Plahotniuc e și faptul, că PSRM a acaparat filiera pro-rusă, pe care inițial se plasa PD. Amintim, că PD a semnat în 2010 un tratat de colaborare cu Edinaia Rossia,  condus de Putin. Astăzi, Păpușarul nu mai are acces la Kremlin, fiind primit foarte rar doar de administrația lui S.Narîșkin (nu și de însuși Narîșkin). Respectiv, acesta nu mai are acces la beneficii economice și protecție politică.

E limpede și faptul, că trecerea PSRM în Parlament lipsește PD de posibilitatea de a șantaja PLDM cu posibilitatea alianței cu PCRM. Deci, în așa situație, PD ar putea pierde CNA și Procuratura Generală. Cu toate consecințele de rigoare pentru păpușar.

Totodată, PSRM rămîne unicul partid parlamentar care nu este influențat de oligarh. Ofensator pentru oligarh e și faptul, că socialiștii mai și luptă cu acesta, fiind una din ultimele redute ale luptei antioligarhice. Cel puțin, în 2013 păpușarul, Procurorul General și Marian Lupu și-au pierdut funcțiile și grație voturilor PSRM, moment care nu a fost uitat de oligarh. Și nici declarația din 2014 a PSRM, PR și PP care au cerut partidelor moldovenești să nu facă alianțe electorale și postelectorale cu “Partidul Mafiei” nu poate fi neglijată. Izolarea politică înseamnă moartea PD-ului, care nu are nici o șansă să-și inverseze trendul.

Dar ura păpușarului față de Dodon are rădăcini mai vechi. Păpușarul de mai multe ori i-a trecut calea liderului PSRM.

În decembrie 2010, în urma unor negocieri istovitoare, Dodon era deja ca și numit premier de coaliția de centru-stînga PD-PCRM. În urma unor discuții dure cu un inspector din UE,  păpușarul, pentru a-și salva activele, a preferat coaliția cu PLDM și PL.

În campania din 2011, păpușarul îl va sprijini pe D.Chirtoacă la alegeri. Justiția controlată de acesta refuză plîngerea lui Dodon privind falsificările, anunțîndu-l D.Chirtoacă învingător în turul II. Dosarul depus contra lui Ghimpu despre  matapazlîcurile firmei Parstar, este înghețat.

În 2012, păpușarul îi propune lui Dodon alipirea PSRM la PD, plus funcția de vice-președinte, iar în perspectivă, și cea de președinte, în locul lui  Lupu. Condiția cheie era supunerea totală față de oligarh.

Dodon a refuzat…

Hărțuirea PSRM și a lui Dodon

De aici, pornește o adevărată cruciadă banditească a PD-ului. Lacheii oligarhului au demarat  atacuri dure contra PSRM cu scopul lichidării politice a acestui partid.

Campania demarată de păpușar amintește tot mai mult de acțiuni banditești, cu lovituri sub centură,  cu atacuri în haită  din partea  unor bloggeri de unica folosință găzduiți cu generozitate de closetele mediatice  voxpublika și hotnews.  Aceștia, siguri de protecția din partea PG, CNA și SIS toarnă căldări cu zoi în capul oponenților marelui proxenet, înjură public, amenință, își bat joc de oponenți, lansează calomnii și minciuni.

În 2013, mai mulți businessmani PSRM sunt supuși presiunilor din partea PG. Acestora li s-a sugerat la modul direct să renunțe la finanțarea PSRM.

Avînd și susținerea tacită a PLDM, păpușarul îl hărțuiește pe Dodon în sensul adevărat al cuvîntului, îi urmărește fiecare pas, îi comentează și atacă fiecare acțiune, îi blochează inițiativele politice și legislative,  îi filmează oficiul în regim non-stop.

Susține Dodon demisia lui Plahotniuc și a guvernului – se scindează partidul – apar indivizi  care cer demisia lui Dodon din funcția de lider PSRM.

Pornește Dodon referendumuri despre vectorul extern – puterea interzice prin legislație referendumurile locale privind cursul politicii externe.

Lansează campanii Moldova, moldoveni, moldovenesc – deputații CPE cer verificarea surselor financiare ale partidului, propun interdicția spoturilor și ridicarea imunității de deputat al lui Igor Dodon.

Începe campania de demitere a lui Chirtoacă – puterea anulează semnăturile colectate, apoi, prin decizia CSJ, aservită păpușarului, anulează formarea grupului de inițiativa privind referendumul.

Se opune Dodon marșurilor unioniste din Chișinău – ca efect, mai mulți membri de partid  încasează dosare penale. Mă refer la Marina Radvan, liderul organizației de tineret, Vlad Bătrîncea, secretarul general al PSRM și la alții. Astăzi aproape 400 de membri PSRM sunt în vizorul PG, SIS și CNA.

La acest capitol deja am depășit Uzbechistanul…

Propune semnarea pactului pentru Uniunea Vamală – este acuzat de Palihovici, Sturza, Guțu de trădare de țară. Totodată, SIS-ul  controlat de PD practic obține dreptul de a avea mandat de reținere pentru activități extremiste, pregătind deja și listele acestora. Cine credeți că va fi în liste? E limpede!

Propune partidelor de stînga să refuze alianța cu PD – peste cîteva săptămîni membrii P.Regiunilor, Patrioților Moldovei au dosare penale, iar membrii PSRM sunt invitați “la discuții” cu organele de anchetă.

Anunță că va instala corturi în Chișinău – piața este ocupată de PL și PLDM.

Organizează conferința despre federalizare – sunt reținuți și deportați participanții la conferință.

Cîștigă prin judecată dreptul la proteste în fața guvernului – partidele puterii aduc poliția și ocupă ele însele piața centrală.

Apare cu interviuri și proteste la Rossia 24 – peste cîteva zile CCA controlat de PD  sistează  acest post pentru manipulare. În schimb, nu atinge Prime-ul, proprietatea păpușarului.

Propune Dodon soluții contra crizei economice – este acuzat de democrați că el însuși ar fi organizat blocada economică. De parcă Putin nu a introdus embargouri în 2006, 2013, 2014. Și de parcă nu ne-au avertizat cu ele mult timp în urmă, lucru confirmat chiar de ambasadorul FR.

Organizează concertul cu prilejul victoriei asupra fascismului – Teatrul de Operă și Balet, controlat de Ministerul Culturii (PD) refuză piața.  Organizează concerte cu Gazmanov – piața iarăși  este ocupată de PLDM.  Nicio televiziune de-a păpușarului nu oferă spațiu pentru PSRM sau Parus. În schimb, PCRM, adică partenerii oligarhului, sunt promovați cu pompă și fast.

Ministerul finanțelor, unde șef este Arapu (nănașul controversatului oligarh Ion Sturza), a demarat la finele lui iulie controale financiare la sediul PSRM cu scopul depistării unor nereguli care ar justifica interdicția partidului. Așteptăm raportul.

La 4 septembrie 2014, PNL, din numele Consiliului Unirii, a cerut interdicția PSRM! Să fie întîmplătoare oare această inițiativă? Nu prea cred.

Însuși Dodon primește zeci de sms cu amenințări. Deputații CPE aproape zilnic propun lipsirea de imunitate a liderului PSRM, interdicția partidului.  Unii cer Procuraturii păpușarului să fie mai eficientă în combaterea opoziției!

Hazliu…Credeți fraților că lumea nu vede? Vede. Dar asta nu înseamnă că nu le va spune lucrurilor pe nume.

Zilnic apar zeci de articole, materiale, comentarii care îl demonizează pe Dodon. Marea majoritate scrisă de chelnerii păpușarului. Dar nici alții nu rămîn în urmă. Ba un chelner îl numește „trădător”, ba altul zice că nu are șanse, ba al treilea anunță că e „criminal”, ba al patrulea declară că e „separatist”, ba al cincilea îl numește mîina Moscovei.

Nu mai zic de sondaje de doi bani finanțate de păpușar, care arată peisaje apocaliptice pentru opoziție și idilice pentru democrați și partenerii săi.

Dreptatea oricum va triumfa

Am mai scris și anterior: PSRM crește și asta deranjează. Fiecare procent acumulat de socialiști reprezintă un cui în sicriul mafiei politice a păpușarului. PSRM a și anunțat numărătoarea inversă.

Păpușarul poate să urle, țipe, isterizeze, dar procesul a demarat.

Răsplata este aproape…

2 thoughts on “Dodon contra Păpușarului

 • 12 septembrie 2014 la 16:08
  Permalink

  D.Tardea,expunetiVa asupra dezvaluirilor facute azi la realitatea de catre Comisie in frunte cu Ionita.E o comisie intreaga.Iarasi e papusarul de vina in toate s-au e mazgalit si SAFU?

  Răspunde
  • 13 septembrie 2014 la 09:29
   Permalink

   cum sa fie papusarul de vina? nu se poate! el e martir, sabie a dreptatii, ostean al neamului, curat ca lacrima copilului.
   in ceea ce priveste BEM, m-am expus. Astept de la specialistul in cazinouri Ionita nu doar caricaturi si comicsuri, dar si contrac te, cifre, documente, care ar proba cel putin indirect acuzatiile. sau macar o solicitare de la Interpol sau o decizie a curtii de justitie de las Londra)))
   Pina atunci, recunosc ca un bun сказочник. păcat că nu e atit de bun economist…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *