Păpușarul îi pierde în cărți pe Lupu și pe Ghimpu

Evenimentele din ultimele cîteva zile ne demontrează cert un singur lucru: păpușarul după ce s-a folosit de serviciile lui Ghimpu și Lupu, a decis să scape de ei.

Astfel, Ghimpu, a executat umil și fidel toate ordinele păpușarului. L-a apărat vehement în atacurile raider pe păpușar. I-a oferit funcția de prim vice-spicher, chiar dacă nu pe gratis. A turnat non-stop zoi la adresa lui Filat. A sprijinit moral demisia guvernului. A refuzat să-l voteze pe Filat la funcția de premier, declarînd că preferă să stea în opoziție decît să fie alături de Filat. Tot Ghimpu a venit cu zeci de sesizări la Curtea Constituțională, încercînd să aducă lovituri dureroase în PLDM.

Cu ce s-a ales Ghimpu pentru slujba fidelă? Cu scindarea PL și cu pierderea funcțiilor guvernamentale. Probabil, ulterior se va scida și fracțiunea municipală a PL.

Ar fi putut Păpușarul să-i impună pe verzi să-l accepte pe Ghimpu în coaliție? Cred că da. PLDM erau gata să cedeze totul. Poate chiar și șefia partidului în folosul lui Plahotniuc, în numele “integrării europene”. Dar Păpușarul nu și-a dorit acest lucru. El și-a dorit preluarea ministerului transporturilor, pentru a pune sub controlul cele mai mari fluxuri financiare din țară, cifrate la cîteva mlrd lei anual. Totodată, MT este un minister electoral, care poate aduce voturi. 1 km de drum în sat =1000 voturi. 300 de sate – poftim, 300.000 voturi, adică 20% electorat.

La fel, Păpușarul l-a pierdut cu ușurință și pe Lupu în cărți. Marian Ilici își pierdu-se ratingul. Avea ambiții personale. Adesea, era incontrolabil în acțiuni.

Planul de compromitere a lui Lupu a început prin 2011. Mass media și analiștii afiliați păpușarului turnau neîncetat căldări cu zoi în capul lui Marian Ilici. Cît costă fraza lui Tănase, care a declarat cu nonșalanță, că Lupu, științific e un bou. Să fi încercat acesta să utilizeze așa o metaforă la adresa păpușarului! Tot Păpușarul nu a depus nici un efort pentru alegerea lui Lupu la funcția de președinte. Chiar dacă existau 62 de voturi.

De fapt, Lupu a fost eliminat din joc la 22 aprilie, odată cu decizia CC. Era clar, că Filat va reacționa, și Lupu nu-și va menține funcția. Tot atît de clar era, că PLDM va insista pînă la ultimul cartuș, ca să nu-i permită lui Ilici să recapete postul rîvnit de spicher. Post, pentru care el l-a trădat pe Voronin.

Acum, Lupu este substituit prin omul păpușarului – Corman, care va executa cu fidelitate toate ordinele. Dacă nu o va face – va avea soarta lui Lupu.

Cumnatul lui Ion Diacov la ministerul culturii va fi schimbat prin consilierul lui Plahotniuc –Babuc. Asta pentru a-l pedepsi pe Dumitru Diacov, care manifesta autonomie, flirtînd cu Filat. Șalaru este schimbat prin omul păpușarului de la Victoria Bank – Vasile Botnari.

Deci, păpușarul a kidănit pe cei care l-au servit atît de fidel.  Asta-i viața. Trădătorii își merită destinul.

P.S. Apropo, domnule păpușar. Lămuriți-vă vă rog cu cei de la Timpul. Îl iau peste picior pe omul dvs de la Victoria Bank, Vasile Botnari, zicînd că face parte din mafie!

Cu totul au pierdut contactul cu realitatea! Nu de alta, dar ar putea pierde și sponsorizarea…

3 thoughts on “Păpușarul îi pierde în cărți pe Lupu și pe Ghimpu

 • 30 mai 2013 la 18:17
  Permalink

  Uite aici nu sint de acord cu tine Bogdane.Pe Chimpu precis ca nu la pierdut.Va fi inca mult timp folosit.Cum? Por ex,- sa atace la Curtia Conatitutionala unele decizii,care nu vor fi pe placul lui Plohotniuc.

  Răspunde
 • 30 mai 2013 la 21:47
  Permalink

  Am apreciat acest articol. Daca cei care striga in gura mare ca Filat e marele dusman si corupt, atunci sa mai priveasca situatia si astfel. Important este ca omul de rand care analizeaza sa faca o diferenta si sa alege raul cel mai mic.

  Răspunde
 • 1 iunie 2013 la 14:08
  Permalink

  Nu cred ca Plahotniuc i-a kidanit, ci cred ca el i-a folosit pina la epuizare, astfel incit in acest proces ei singuri s/au desfiinta, sau au fost desfiintati de catre altii (Filat).
  Ca sa fiu mai clar: nu potisa castigi o partida de sah si sa ramai cu toate piesele intregi, chiar daca esti Kasparov.
  Or, Plahotniuc nu este nici Kasparov si nici Dumnezeu, astfel incit el i-a “pierdut” pe Lupu si pe Ghimpu in combinatiile sale, in timpul jocului, pe undeva datorita faptului ca nu a prevazut totul (nu trebuie sa-i cream gratuit lui Plahotniuc aura de mare combinator), pe altundeva datorita faptului ca a fost nevoie de anumite sacrificii, rolul nobil de “martir in numele PD” revenindu-i lui Lupu si Ghimpu.

  Atit Ghimpu cit si Lupu in ultimii ani au avut un lucru comun: ambii s-au desprins flagrant de realitate, au inceput sa se creada invincibili, mai ales Ghimpu, datorita faptului ca in scurt timp au ajuns la cel mai inalt post: de Presedinte al tarii.

  Acuma stand pe tusa, s-au trezit la realitate, au inteles ca au jucat un joc, unde nici pe departe nu erau regi, asa cum credeau, ci erau un cal si un nebun, vorbind in limbajul sahului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *