Și totuși, MAFIA trebuie distrusă!

Au început represiunile politice! Mafia obține primele victorii…

Vizibil încolțit de unii actori politici, comentatori cu verticalitate și societatea civilă,  păpușarul s-a dezlănțuit. În decurs de cîteva săptămîni acesta a inițiat o serie de dosare penale și intenții de urmăririe penală contra tuturor celor, care au îndrăznit să-i dispute schemele dubioase din întreprinderile de stat și metodele  politice semicriminale.

Fiți vă rog atenți la indivizii contra cărora se deschid dosare, și acțiunile precedente ale acestora.

  1. Dosar penal contra lui A.Usatîi, ministru PLDM. A devenit public în contextul scandalului cu Pădurea Domnească și demisia Procurorului General Zubco.
  2. Arestarea la 5 februarie a Vicepreședintelui „Adjuta-Cives”, Alexandr Procop. Acesta l-a acuzat pe păpușar că ar deține o armată personală din 600 de oameni. Arestul s-a produs în cîteva zile după lansarea acuzațiilor. A.Procop este hărțuit de Procuratură, impus să se dezică de proprile acuzații.
  3. La 12 februarie, aflăm din presă, că V.Negruță, ministrul finanțelor PLDM, a incasat un dosar penal că ar fi acordat lui  Pantelei Sandulachi, 400 de mii de euro, ca prejudiciu acordat de stat pentru tergiversarea unui dosar penal. Dosarul a apărut  după ce V.Negruță s-a opus vehement tentativelor păpușarului de a falimenta BEM, prin extragerea 1, 3 mlrd lei din bancă. De fapt, V.Negruță a îndrăznit să ceară demisia omului Păpușarului – Gacichevici, pentru ce a fost dur penalizat.
  4. La 15 februarie, asistăm la amenințarea cu dosar penal contra șefului MAI D.Recean, lansată personal de Plahotniuc. Amenințarea s-a produs după ce acesta a confirmat, că Interpolul l-a monitorizat pe păpușar în 2007-2012, acesta fiind implicat în spălări de bani alături de gruparea mafiotă Solnțevscaia. Amintim, că mai tîrziu, Plahotniuc a fost nevoit să recunoacă faptul monitorizării sale de Interpol.
  5. Tot în dimineața din 15 februarie 2013 la ora 7:30 a fost reținut Vicol Nicolae, șeful FISC, numit de PLDM. În paralel, se produce descinderea la Guvern a forțelor speciale CNA, înainte de ședința parlamentului privind demisia lui Plahotniuc. Fiți atenți. Descinderea se produce cu cîteva ore înainte de demisia lui Plahotniuc. Cred că totul este clar, acțiunea fiind o amenințare directă la adresa premierului Filat. Important este de remarcat, că reținerea șefului fiscului, Nicolae Vicol, s-a produs după ce acesta a depistat fraude record la întreprinderea Metal Feros, întreprinderi din telecomunicații, controlate de păpușar.  Este vorba de sume uriașe – 711 mln lei. Acesta este arestat, reținut pe 72 ore, apoi încă pe 20 zile, prin decizia Curții de Apel, la care președintele acesteea Ion Pleșca, are 5 mln lei credite luate de la Victoria Bank.
  6. La 26 februarie, se produc două acțiuni fără precedent. Inițial, la o conferință de presă se afișează controversatul oligarh Dmitrii Constantinov, milionar și spicher  din Găgăuzia, membru PDM. Acesta a declarat că-l va acționa pe Vlad Filat în judecată, pentru amenzile impuse de Fisc firmelor fiului său. Cred că, nu mai sunt întrebări, la comanda cui sunt lansate aceste amenințări. Amintim, că fiul acestuia a fost implicat în mai multe delicte, acoperite de Procuratura din UTAG. În aceeași zi, Fiodor Ghelici, apropiat de la o vreme păpușarului, organizează o conferință de presă. La aceasta, a apărut Petru Melnic, din Anenii Noi, care l-a acuzat pe Vladimir Voronin și Oleg Voronin de omorul fiului său, produs în august 2007 la comanda celor doi. La mijloc ar fi fost un teren de pămînt de 15 ha, care a trezit interesul celor doi comuniști. Nu știu cît adevăr e în aceste acuzații. Și nu exclud veridictatea acestora. Remarcăm doar faptul, că atît Voronin, cît și Filat au fost automat puși sub acuzații, după ce au votat sincronizat la 15 februarie demisia păpușarului. Plus la toate, Filat a mai declarat la 26 februarie, că nu va ceda în fața mafiei… Iată de ce aceste acuzații au mers sincronizat. CNA a mers și mai departe, solicitînd lui Filat să vină și să depună mărturii în dosarul Vicol. De altfel, ministrul Recean afirmă, că așa zisele «înregistrări» sunt niște falsuri ordinare. Nu mai vorbim deja de faptul, că avocații declară că acestea sau produs în lipsa deciziei judecătorești. Respectiv, acestea sunt ilegale din start, neputînd fi utilizate ca probe în instanță.
  7. Amintim, că anterior, în toamna lui 2012, și Dorin Chirtoacă a primit un semnal foarte clar de la oligarh. După ce l-a acuzat la 4 mai pe Păpușar de preluarea frauduloasă insulelor din parcul La Izvor, la 20 septembrie, CCCEC a demarat o anchetă privind corupţia de la primărie.  În rezultat, cinci funcționari, printre care și viceprimarul Nistor Grozavu,  pretorul Galina Bostan, fostul arhitect sef al capitalei  sunt cercetați penal. Dacă  vor fi găsiți vinovați în acest caz,  riscă de la 6 până la 10 ani de închisoare.

Despre justiția «ușor selectivă»

Pentru noi însă este important altceva. Și anume, că fiecarte acuzație și dosar apar imediat după ce unii lideri sau miniștri au făcut inspecții la Metal Feros, au pus la îndoială privatizările păpușaruli, sau au demarat acțiuni care îi periclitau imperiul. Și dacă Vicol este ținut sub arest pe 20 de zile pentru abuz în serviciu, atunci, Gacichevici, care a risipit 1, 3 miliarde dolari de la BEM, stă bine-mersi la libertate. Deși Ministerul Transporturilor figurează în 4 dosare, reținut este nu Anatol Șalaru, dar vice-ministru Boris Gherasim. Altfel nici nu putea fi, ținînd cont, că Șalaru este cumătrul lui Mihai Ghimpu. Boris Focșa, ministru culturii de la PDM, deși citat de CNA, nu se prezintă la centru, făcînd și glume pe seama acestora. Simțiți diferența de abordare? Unul stă arestat pentru niște delicte neprobate, altul, risipind peste 1 mlrd, stă bine mersi la călduț!

În situația creată,  atestăm mafiotizarea totală a justiției, și a instituțiilor statului. Justiția devine o bîtă în mainile păpușarului, utilizată conta oponenților săi politici. În acest context, chiar mi-i vomă cînd îi aud pe cei, care necătînd la dezmățul văzut deja cu ochiul neînarmat, continuă ca niște papagali să afirme, că doar AIE ne poate aduce în Europa.

AIE cu toată «contrabanda, fărădelegile, și mîrșăveniile sale», vorba lui Ghimpu. Respectiv, orice solicitări înfocate, că AIE trebuie păstrat în formula actuală, reieșind din acordul actual, reprezintă o concesiune în fața Mafiei, o cedare în fața elementelor oligarhice și antinaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *