GĂINARII POLITICI sau Cine poluează spaţiul informaţional

Deja de un an şi jumătate, unii bloggeri, comentatori politici si mass media lanseaza scenarii apocaliptice. Scenarii, care ulterioir se dovedesc a fi niste bârfe, găinării ordinare.

În 2011, analistii afiliati unui partid din AIE, tipau cu spuma la gura,  ca ne asteapta o mare tradare, că vom avea harbuzul, adică coaliția PCRM-PLDM. Scriam atunci ca acest lucru este imposibil. Întrebam atunci, intreb si acum: unde  e harbuzul, domnilor?

Cind a venit A.Merkel  in Republica Moldova, aceiasi analisti, si aceeasi televiziune, isterizau opinia publica ca se pregateste o alta tradare. Chipurile, Merkel s-a inteles cu Putin, si ne va propune federalizarea tarii, ce echivaleaza cu subjugarea noastra de catre Rusia. In loc sa se bucure de vizita unui ofical european de asa rang, acestia zbierau, ca necuratul care a mirosit tamaie. Pina la urma, Merkel, spre dezamagirea acestor mercenari ai minciunii,  nu a prezentat nici un plan, vorbind in schimb despre perspectivele europene ale Moldovei, si mai oferind si niste granturi.

Mai apoi, Filat a plecat cu o vizita la Moscova.  Unii comentatori mai infocati, cereau aminarea acestei vizite, urlind in eter, ca acolo vom fi srtiviti, subjugati, ingenuncheati. Televiziunea la care faceam referinta anterior, ne convingea ca am fost umiliti, ca vizita nu a avut nici un sens.  Peste citeva zile am aflat iarasi cu consternare, ca nu s-a produs nici de aceasta data nicio tradare. Mai mult, ni s-a deschis un nou terminal vamal la Breansk, ni s-au promis investitii.

Apoi, premierul a declarat ca pentru a obtine reduceri la gaz, RM este gata sa amine implementarea pachetelor energetic 2 si 3.  Iarasi s-au inceput urletele si isteria. Ideea centrala de aceasta data era ca Moldova refuza de cursul sau european!  Am ramas socat cum aceasta aberatie era  tirajata cu exces de zel de posturi de televiziune si ziare, care anterior imi pareau solide.

Ei si? A doua zi Dirk Schuebel a declarat, ca nu vede vreo problema in aminarea implementarii acestor pachete, dat fiind faptul ca in UE nu toate statele membre le-au implementat.

Stefan Fule, comisar european pentru extindere, a punctat, că răspunsul UE la reformele întreprinse de Moldova trebuie să fie unul adecvat, şi anume, acordarea perspectivei de aderare la UE.

Pentru prima data un oficial european de asa rang a vorbit clar despre faptul ca Moldova are sanse de integrare europeana. Deci, in ciuda urletelor acestor indivizi, Moldova nu doar ca nu si-a schimbat vectorul extern, dar iata ca obtine garantii suplimentare de integrare europeana!

Mai mult ca atit. Dupa vizita in Rusia, UE a mai oferit citeva transe de credite si granturi, pentru a incuraja itinerarul european.

Credeti ca dupa ce au fost dati ca mâţa, cu nasul in propria “capodopera”, acesti indivizi si-au facut mea culpa, si-au turnat cenusa in cap, si-au cerut iertare?

Pe dracu. Odata cu vizita lui Rogozin, aceeasi televiziune si aceiasi bloggeri,  au lansat iarasi ineptia ca acesta ar veni cu un nou plan de federalizare. Intrebat de agentia Infotag la acest subiect, am zis ca mai degraba este o aberatie. Peste citeva ore, am aflat, ca si Rogozin era surprins, ca ar avea un plan de asa gen. TV cu pricina, si-a sters repejor postarea.

Anterior, aceiasi indivizi, dupa fiecare intilnire a oficialilor moldoveni cu liderii transnistreni, ne asigurau ca se pune la cale planul de transnistrizare a tarii, cedarea interesului national. Aici chiar eram cit pe ce sa-i cred.

Si? Unde e “transnistrizarea”? Invers, vedem analiza unor autori notorii de pe malul sting, care declara ca Moldova ar inghiti suveranitatea Transnistriei. Argumentul este urmatorul:«odata cu semnarea intelegerilor vamale, Сhisinaul si-a stabilit proprii vamesi in Bender si Ribnita, fapt ce-i permite sa controleze importul marfurilor in RMN”.

Numai a aparut proiectul de lege, сerut de europeni, cu interzicerea firmelor off-shore, gratie carora se spala miliarde de lei peste hotare, cum baietii au mai lansat o gogoasa: ca astfel se inchide gura unui post de TV (amintim ca postul e detinut de 2 firme offshore din Australia si Noua Zelanda). Am ris cu pofta: omul PD de la CCA, va inchide postul detinut de oligarhul PD? Lasati-o mai moale.

Aici ma opresc. Profitind de ocazie, ofer un sfat: baieti, inteleg ca trebuie sa mintiti. Dar faceti-o si voi mai fin, ca deja bate la ochi.

P.S. La momentul cind plasam articolul, “baietii” afiliati partidului cu pricina, au mai lansat o aberatie. Chipurile, Oleg Voronin a cumparat Jurnal TV. Sa credem ca asa anticomunisti infocati, ca Bogatu, Negru, Cheianu, Durbala, Butnaru, care toata viata au luptat cu totalitarismul si cu comunismul, deservesc interesele PCRM?  Oare nu vad “baietii” ca Jurnal bate de rupe in comunisti?

Vorba ceea: prost sa fii, eter sa ai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *