Ce vrea Sturza de la Alianță?

Deja a devenit o tradiție faptul, ca Sturza cel puțin o dată pe lună să apară în mass-media, cu orice prilej, iar uneori, și în lipsa acestuia. Ex-premierul dă comentarii, lansează ipoteze, oferă aprecieri, de cele mai dese ori critice,  pune note, dă sfaturi, iar uneori și indicații. Toate acestea  se fac într-un ton imperativ, categoric, cu ton de Mentor și de pe poziții de Arbitru Suprem.

Ba Sturza îi dă indicații lui Dodon să voteze și pentru o mătură la funcția de președinte, fiindcă în caz contar nu va avea șanse la anticipate. Ba o dojenește pe Bacalu, de ce aceasta a avut obrăznicia de a nu se prezenta la Chișinău chiar a doua zi după ce s-au început discuțiile despre candidatura sa. Ba este convins că Veronica Bacalu va deveni președinte, ba spune că este o rușine să alegi președintele prin skype, de parcă cineva a propus la modul serios acest lucru. Mai recent, fără a aduce nicio probă la dosar, Sturza a declarat că Filat l-ar fi rupt pe Dodon de la PCRM, pentru a-l utiliza în calitate de instrument.

Filat evită colaborarea cu Sturza, fiindcă acesta l-ar umbri prin personalitatea sa magnifică și omniprezentă.

După toate aceste comentarii «elogioase», ca să nu citez altele mai deocheate, Sturza declară cu tupeu, că Filat ii datorează scuze,  fiindcă a reacționat nervos la unele comentarii ale acestuia.

După Sturza, Filat, pe care acesta îl critică la pachet, împroșcîndu-l generos și cu zoi,  trebuia să-i dea medalie.

Sincer vorbind, imi este greu să înțeleg comportamentul lui Ion Sturza. În primul rînd, nu înțeleg, din ce poziție sau statut vorbește acesta: cea de profet, sacerdot, comentator politic, jurnalist, mecenat, bussinesman?  Totodată, în baza căru-i drept sau motiv, își permite să lanseze acuzații gratuite, și să mai dea și indicații arogante?

Dacă Sturza o face din poziția de analist,  păi, așa și s-o spună. Să vină atunci la dezbateri televizate, să prezinte argumente, să ofere soluții, să discute în dialog, nu în monolog.  Dar și aici apare o problemă – analiștii nu dau indicații, ci recomandări…

Poate Sturza o face din postura de businessman-mecenat, onest și transparent, căruia țara îi datorează investiții, locuri de muncă, defalcări impresionante la buget?

Nu știu. N-am prea observat de la Sturza sacrificiu în numele țării. Mai degrabă contrariul.  Nu mă interesează cum și-a făcut capitalurile Sturza. O știu toți – prin muncă «silnică». Îmi este indiferent, spre deosebire de mulți critici ai săi, că a făcut business cu Oleg Voronin, fiind la Fincombank, iar azi dă lecții de democrație.

Mai interesant îmi pare cum a utilizat capitalurile, repet, care le datorează acestei țări, fiindcă de aici au provenit, din anii 90.  Fiind unul din cei mai bogați oameni din Republica Moldova, intrând în topul Forbes al celor „ 500 de miliardari” din România, cu o avere, estimată la 95 de milioane de euro, acesta nu a făcut aproape nimic pentru economia Republicii Moldova, preferînd să-și investească capitalurile în aproape 20 de companii din Europa.  http://www.jurnal.md/ro/news/ion-sturza-in-topul-forbes-500-de-miliardari-din-romania-211631/ Adică, contribuind prin impozite și locuri de muncă la prosperarea altor țări, care și așa nu o duc rău,  și nu la prosperarea propriilor cetățeni, cum ar fi fost normal, dacă era patriot, cum se pretinde. În cel mai greu moment pentru economia țării, Sturza și-a strîns capitalurile, și a fugit cu ele peste hotare. Ca mai apoi, să dea lecții de morală altora.

Unica investiție „strategică” a acestuia în economia țării, constă în deţinerea a 20% din acțiunile Rompetrol (E şi acesta un procent semnificativ pentru management, dacă nu am ţine cont de faptul că Sturza a intermediat contractual de vînzare a Rompetrol către CazMunaiGaz cu peste 2 miliarede de dolari). Adică, chiar dacă am admite că a investit, apoi  nici a suta parte din capitaluri. Şi acelea nu în producție, agricultură, minifabrici, care creiază sute și mii de locuri de muncă,  și în benzinării, care aduc profituri uriașe, cerând investiții minimale și creînd minim de locuri de muncă.

Dacă Sturza ținea la propria țară, ar fi ajutat acestei populații nenorocite și prăpădite, pe contul căreia, apropo, a devenit miliardar. Măcar un gest de recunoștință simbolică. Or, banii săi ajungeau pentru zeci de mi de locuri de muncă.

Cel puțin, așa o fac majoritatea businesmanilor în SUA, Suedia, RFG, Franța. Creează locuri de muncă, achită impozite, promovează ideea businessului responsabil din punct de vedere social. Sturza a preferat altă cale.

Sau poate Sturza dă lecții din  poziția de ex-premier, care a îmbunătățit vizibil viața cetățenilor, avînd și autoritate incontestabilă?

Situația din păcate, este exact contrarie. Cunoaștem foarte bine performanțele guvernului Sturza. Conform datelor oficiale, incidența sărăciei a atins în 1999 cifra de 67% (azi 21%). Conform datelor Băncii Mondiale, în 1999, 80% populație trăiau sub pragul sărăciei, 20%  -într-o sărăcie cruntă. (Moldova Human Development Report 2003). Volumul economiei subterane, în 1998-2000 conform unor estimări a atins o pondere de peste 70% faţă de PIB-ul oficial. PIB pe cap de locuitor în 1999 în prețuri curente a atins nivelul statelor africane -323 USD (azi se apropie de 2000 USD). Întrepinderile practicau barterul și achitările reciproce tenebre, adică schemele de evaziuni fiscale în proporții grave. Asta era una din cauzele de bază, de ce salariile erau derizorii. Doar demiterea lui Sturza a salvat țara de colaps. Atunci, unii jurnaliști explicau demisia sa prin faptul, că RM avea șansele să depună cererea de a deveni membru asociat al UE. Astăzi, după sute de legi europene adoptate, zeci de standarde introduse, sute de credite și programe implementate, UE abia pe  la finele lui 2012-2013 ne promite tratat de asociere și comerț liber, fără a face măcar aluzia la perspective integrării europene. Astfel, e  clar pentru toți, că  povestea cu «asocierea la UE» din 1999 era o gogoașă propagandistică, care astăzi, poate trezi doar zîmbetul, dacă nu și compătimirea față de autorii ei.

Cu asemenea realizări la CV,  Sturza, ar trebui să fie mai modest. Cu atît mai mult să se abțină de la aprecieri și indicații imperative. Doar dacă nu dorește ca și AIE să obțină aceleași «performanțe» ca și guvernul său. Aici Sturza este evident expert.

Înțeleg că Sturza  și-a dorit mult să devină chiar el președinte. Nu s-a primit. Acum se descarcă pe ceilalți.

Dacă vrea să fie cu adevărat util acestei țări, mai bine s-o ajute «material». Şi ţara îi va fi recunoscătoare. Sunt sigur.

30 thoughts on “Ce vrea Sturza de la Alianță?

 • 22 martie 2012 la 18:56
  Permalink

  Îţi este greu să-l înţelegi fiindcă nivelul dumneavoastră de dezvoltare e cu mult mai jos de cît al lui Ion Sturza, deaceia nu poţi prcepe ce spune dumnealui. Singur ai darul de a pălăvrăgi, îndruga verzi şi uscate- Sturza a vorbi logic la tema dată. Iată de ce nu înţelegi ce spune Ion Sturza. Nu aveţi capacitatea de a percepe pe un om deştept, indiferent că e Sturza sau altul.
  Spuneţii lui Voronin să nu tulbure apele şi să ajute ţara material că a furat destul de mult şi are de unde. De ce nu-i spuneţi? Fiindcă sunteţi sluga lui şi de acolo sunteţi hrănit.

  Răspunde
 • 22 martie 2012 la 19:16
  Permalink

  Vad ca prin dvs vorbeste Filat si Dodon. Interesanta schimbare de situatie 🙂

  Răspunde
  • 7 aprilie 2012 la 02:54
   Permalink

   eh, nu’i de’ajuns ca mai mult de jumate de viata e rtunia, dar inca se mai pune si statul in ambuteiaje, alunecat pe gheata, facut drum prin troiene, papucii plini cu apa si cate inca:) daaaar, dupa cum suntem optimisti -> lucrurile merg intr’o directie rea, dar la anul o sa fie bine, asa ca un An Nou Fericit! @Vlad,normal ca PS’ul nu era necesar;-) desi, eu is sigura ca status’ul tau o actionat asupra subconstientului meu:D pleoscait prin apa fericit!

   Răspunde
   • 24 mai 2012 la 16:45
    Permalink

    Am devenit brusc toearlnţi? sau indiferenţi? sau obosiţi? morţi? brusc noi, moldovenii, devenim asa si atunci cand asteptam la posta in rand cu orele, sau cand ne stinge apa calda. S-ar putea ca aceasta toearlnta, as numi-o totusi rabdare, sa se fi transformat deja intr-o trasatura de caracter de-a noastra.. Din pacate.

    Răspunde
 • 22 martie 2012 la 19:35
  Permalink

  Fiul meu, elev in clasa 3 la liceul roman-francez Gh. Asachi, cunoaste demult ca ”Nu s-a primit” este o aberatie lingvistica, respectiv de exprimare, urmare a traducerii rusescului, ”Не получилось”. Varianta corecta romaneasca este ”Nu a reusit”, ”Nu a izbutit”, ”N-a fost sa fie”, ”N-a luat foc” etc.

  Răspunde
 • 22 martie 2012 la 20:08
  Permalink

  O mare parte din acest articol este adevarat, de unde s-a imbogatit Sturza si toti ceilalti hotomai de-alde el… furindeu-ne statul si pe noi cetatenii, intr-adevar in acea perioada muream de foame toata tara dar Sturza a devenit milionar. Acest hot ordinar merita judecat si pedepsit dar nu are cine ! Cei de la putere is ocupati cu distrugerea comunistilor si impartitul functiilor si au uitat de noi, oamenii simpli. Vai si amar de viata noastra, a oamenilor simpli.
  P.S. Sa nu credeti ca-s comunista, dar nici pro Alianta… nu mai cred in nimeni si nici nu mai am speranta la o viata mai buna in Moldova mea draga…

  Răspunde
 • 22 martie 2012 la 21:40
  Permalink

  Excelent,dle.L-ai facut …petrol, ca sa nu zic piftie. Pe el, pe acela, pe cine trebuia.Si basta.

  Răspunde
 • 22 martie 2012 la 21:52
  Permalink

  hai dle Tirdea, sa aveti oleaca de rusine si nu vb prostii despre un om atit de demn cum ar fi dl Sturza!

  Răspunde
 • 22 martie 2012 la 21:52
  Permalink

  Stimabile, c-am îngroşi lucrurile. Nu uita că toată aceastră stare din economia republicii era rezultatul conducerii Sangheli,Ciubuc, Lucinschi…

  Răspunde
 • 22 martie 2012 la 22:56
  Permalink

  Bine, bine, domnu Tirdea, dar onor guvernarea comunista de 8 ani , daca asa stau lucrurile cum spui, de ce nu l-a pus la racoare? A fost cercetat de cineva, de vreo institutie a statului care se ocupa cu asa ceva? Uite, la noi in Romania Adrian Nastase,fost prim ministru,( fost, fost si iar fost) e gata condamnat, face omul recurs, se zbate, dar ce-a furat tot va da inapoi si va plati pana la urma. iar altii ca el au si platit deja( nu insir lista pt ca e prea lunga) Dumneata ca vajnic si neinfricat aparator al dreptatii, de ce ai tacut atunci? Nu mie trebuie sa-mi expici asta, ci acelora catre care iti trimiti inteleptele cugetari si care te citesc. Nu le explici chestia? E treaba dumitale , dar nu mai fii atunci demagog si lup moralist. Apropo, atunci cum a fost treaba, ca zau, nu stiu? La placinte inainte, la razboi inapoi? Sperai ca se intoarce URSS-ul inapoi?
  PS- te rog nu mai scrie …”caru-i drept”, ci “carui drept”!! Ai uitat declinarea pronumelui relativ,dar si folosirea verbului copulativ”a fi”, care nu formeaza singur predicatul ci cu ajutorul unui nume predicativ. Iar in cazul exemplificat , nici vorba de asa ceva. Sa fiu iertat ca te trag de maneca, dar la pretentiile dumitale de analist si de sarcasm vartos, nu tine asa ceva. Nu crezi?

  Răspunde
 • 23 martie 2012 la 00:36
  Permalink

  tirdea, sturza apare odata in luna la televiziune, dar tu esti in toata seara pe la toate tv-unile,si sturza graeste ce e drept, dar tu se intelege clar ca esti un sustinator al comunistilor si alui dodon, cred ca ar fi mai bine ca tu si cu gurau sa veniti mai rar la televiziuni, ca mai multa lume nu vor sa va vada mutrele.

  Răspunde
  • 6 aprilie 2012 la 09:07
   Permalink

   este banal! dar banalitatile astea ne cahmreaza, si de ce sa nu scriem despre ele? pe mine ma marca drumul pana la scoala, pentru ca stateam la capat de linie si pentru ca oamenii se urcau in troleibuze cu 1-2 statii inainte de statia terminus, astfel ca atunci cand ajungea troleul la statia terminus era supra-aglomerat si mie imi era scarba sa urc, urasc si acum mijloacele in comun aglomerate! si mai ales, aveam 12-13 ani cand in troleibus, la statia mea, urca un pedofil care pipaia fetele.. luni de zile a tot facut asta pana a disparut intr-o zi.ma regasesc oarecum in postul Vladei si in plus, fiecare are dreptul sa-si etiketeze copilaria asa cum simte, nu?

   Răspunde
   • 24 mai 2012 la 12:23
    Permalink

    Vizita lui Base la chisinau cred eu ca a fost un mare act ditmolapic. Insa nu prin prezenta mariei sale, ci mai ales prin unii dintre oamenii care l-au insotit, alaiul imparatesc (Baconschi, Aurescu). Sunt oameni care ne sprijina.Cred si vad cum lucrurile se misca, rotitele se invartesc si pornesc incet incet mecanismul schimbarii.

    Răspunde
 • 23 martie 2012 la 10:25
  Permalink

  Dle Tirdea aveti perfecta dreptate. Ion Sturza isi permite prea multe comentarii, in conditiile in care in timpul guvernarii lui nu aveam bani pentru cele mai elemnetare necesitati, iar saracia era cumplita. Cum spunea insasi Sturza el se ocupa atunci de “macroeconomie”. Aceasta i-a adus pe comunisti la putere. Si inca una, sunt departe de intentia de a-i lua apararea lui Dodon, dar faza lui Sturza cu “matura” pe care trebuie s-o voteze Dodon este pur si simplu descalificanta pentru un om care pretinde a fi intelectual. Atit.

  Răspunde
 • 23 martie 2012 la 11:18
  Permalink

  Sturza s/a expus mult și asupra viitorului președinte, am altă opinie decât pe care am expus/o pe blog aici reproduc un pasaj:

  La fel ca predecesorii săi, dl N. Timofti, preşedinte fără program de activitate, vrea binele pentru toţi şi va face ca în ţară să vină investiţii. Mda-a, încă un investitor. Vorbesc eu, – investiţiile merg acolo unde sunt investiţii. Aici investiţii nu sunt. Investiţiile nu merg în direcţia de unde acestea fug sau sunt scoase din ţară de „elită” propriile investiţii. În RM investesc doar cetăţenii care lucrează peste hotare, datorită cărora se menţine statul şi aparatul său, iar conducerea şi cei de pe lângă dânsa scot investiţiile din ţară şi le duc în străinătăţi de unde şi lipsa de investiţii. Şi lipsa perspectivei investiţiilor.

  Mai reproduc unu pasaj și despre NEpreședintele Bacalu, când m/am expus asupra chestiunii (Sturza era atunci prim ministru) –

  D-na Bacalu a fost viceguvernator al BNM o perioadă îndelungată, când în ţară plăţi nu se făceau, gazeta De-Facto era la TV şi supliment la pensie, se vorbea despre Constituţie şi atribuţiile lui P. Lucinskii, era totul numai troc, leul de la 4,5 a ajuns 13, apoi coborât pe la 11, banii nu circulau, salariile constau în retuji, fiecare era dator fiecăruia, de s-a ajuns la deconectarea curentului electric şi la semafoare, încât în centrul capitalei se circula ca şi în Indii, adică fără reguli, iar oamenii făceau borş la rug în faţa blocurilor de locuit.

  După mirosul ce emana de la căldările cu care se urca omul pe scări se ştia cu precizie ce va avea diseară pe masă la cină, cu toate că nimeni nu a văzut bucatele tocmai preparate şi ascunse de capacul găleţii afumate. Se spune că atunci Petru Lucinskii a declarat că, oamenii săraci trebuie să plece la ţară, la oraş să rămână doar cei bogaţi, cu unirea să nu ne grăbim, desenele animate să fie în limba rusă. Au fost procurate BMV pentru sine şi garda sa…

  Răspunde
 • 23 martie 2012 la 11:21
  Permalink

  oau! sus este erată tehnică! am altă opinie decât dl Sturza, care spune că președintele va fi independent, iar eu îl văd ca pe un notar de casă

  Răspunde
 • 23 martie 2012 la 13:47
  Permalink

  Domnule Ţîrdea, nu crezi ca după ca ai slujit comuniştii ani de zile si azi ai trecut in solda lui Filat trebuie sa fii puţin mai modest? Cel puţin ar trebui sa pui mana pe un manual de gramatica, ca sa ştii ca in limba româna nu exista asemenea expresii ca “nu s-a primit”. După asta da lecţii altora.

  Răspunde
  • 6 aprilie 2012 la 19:45
   Permalink

   Eu am simţit mult umor sub care se ascunde mesaj tpreunic. I-aş zice o doină pe care o trăiesc mulţi, een fiecare zi. Doină fiindcă şiomagul aici nu mai ajută, dacă te cuprinde revolta arăţi ţicnit/pierzi timp şi efort şi mai mult. cen loc să se bucure de plăcerea de a trăi, een loc de a crea, oamenii ees puşi să lupte cu nişte te2mpenii create artificial după trăirea zilnică a cărora eeţi vine destul de greu să faci lucruri bune, aşa, dintro simplă pornire. Hă-tu-i mama măseei.

   Răspunde
 • 23 martie 2012 la 16:31
  Permalink

  D-le Tirdea, sa inteleg ca la Dv. functioneaza cenzura? De ce nu a-ti acceptat comentariul despre ”Nu s-a primit”? Sau poate v-am jignit cu acea remarca? Un analist de asemenea calibru n-ar trebui sa reactioneze atat de suparacios. Mda… sunteti jalnic. Si fricos, din cate se vede. Pacat.

  Răspunde
 • 24 martie 2012 la 20:58
  Permalink

  D-le Tardea,nu e corect sa comparati situatia si politica UE din 1999,ce tinea de procesul de extindere,cu situatia din prezent…

  Răspunde
 • 26 martie 2012 la 09:11
  Permalink

  O mica remarca daca PPCD si PCRM nu-l demiteau pe I.Sturza in 1998 sau 1999 nu tin minte exact anul, R.M. depunea dosarul de aderare la UE si procesul avea sa demareze mult mai devreme cine stie unde eram astazi insa cu siguranta nu cu “8 ani inapoieti”… Papagalii stiu sa ciripeasca doar dar oameni cu scaun la cap stiu sa ridice pe picioare nu o singura afacere..avem nevoie de experti in a face nu in a comenta. Ne dor urekile de la atata poluare orala..trece-ti la treaba. Financiar Oleg & Co nu doreste sa ajute MD? Sa dea padurile oamenilor sau SATUL CIOCARLIA? I.Sturza a ridicat FinComBank-ul lui Olesca…daca e sa dea sfaturi sa dea cineva practic dar nu papagalinic doar.

  Răspunde
 • 26 martie 2012 la 10:46
  Permalink

  D-le Tardea. Ce comparati Dvs 1999 cu acum. Sturza a fost premier din Februarie in Noiembrie 1999.
  La situatia care o descrieti au adus, fara doar si poate, predecesorii lui. Faceti analiza insa comparativa 1998-2000 ca sa vedeti ca anume pe timpul cabinetului Sturza a fost oprita caderea Republicii in prapastia economica, si a inceput cresterea. Sigur ca comparati fundul prapastiei cu ce avem acum, parem mai bine. Insa nu uitati niciodata cine a oprit aceasta cadere.

  Răspunde
 • 26 martie 2012 la 10:58
  Permalink

  Sunteți ridicol, informativa mai bine de activitatea dl Sturza .

  Răspunde
 • 26 martie 2012 la 12:52
  Permalink

  Am scris-o pentru Igoraş Dodon,dar nu ştiu de ce la dînsul nu se poate de postat,postez aici,d-le Ţîrdea e şi pentru d-ta:
  Igoraş,lasa-te de politica desbinare între români şi moldoveni. Tot asa o fac şi sîrbii, ne împart în Serbia între români şi vlahi. Aşa fac slavii cu neamul nostru.Dacă te consideri moldovean,apoi moldovenii sunt şi români. Moldovenii care nu sunt români,- sunt ruşi,deoarece fac politica de desbinarea neamului între români şi moldoveni ca sa ne facă mici şi să ne stapanească ruşii mult mai usor. Noi, moldovenii basarabeni suntem şi români,dacă nu suntem şi romani,vom fi doar unelte ruseşti.Moldoveni,nu fiţi unelte ruseşti. Igoraş,ia vizionează ce am filmat eu,Anatol Marin,un băştinaş de al tău de peste două dealuri de Sadova ta, de la Ciorăşti: Filmarile sarbatoririi celei de-a 94-a aniversari a Unirii Basarabiei cu Tara,efectuate de mine:
  http://www.youtube.com/watch?v=PIiwxAbIHEY&context=C402e339ADvjVQa1PpcFMDYZr8WTUBLjdaUbe1k4xEYM7p4rPOw2o=

  Răspunde
 • 26 martie 2012 la 23:11
  Permalink

  SUnt de acord cu opinia Dvs. Si mie mi-a aparut intrebarea – cine e Sturza??? Un cetatean – atunci de ce numai el apare la TV si nu toti cetatenii acestei tari? De ce nu vine la dezbateri daca are atitea de spus?
  Si referitor la unire – doriti unire – promovativ-o, eu personal imi doresc sa locuiesc in continuare in statul Republica Moldova!! si anume aceasta si-o doreste majoritatea cetatenilor acestei tari!!!

  Răspunde
 • 27 martie 2012 la 00:40
  Permalink

  Bă, patriciu, eu înțeleg că dorești să-ți faci reclamă, vizualizări pe youtube sau mai știu eu ce ai în cap, dar nu posta aici linkuri, caută forumuri speciale pentru unioniști. Când vă aud cu Basarabia, mi se face silă. Republica Moldova nu e România, atâta timp cât majoritatea nu e de acord cu asta. Și moldovenii nu sunt români! M-aș împușca, dacă ar sta lucrurile așa. Țigănașii să stea peste prut, la noi e altceva. Apropo, mulți românași au aceeași părere ca și a ta? Crede-mă că nu! Cu câți am vorbit până acum sunt contra unirii. Numai o adunătură de proști moldoveni umblă și sterg străzile Moldovei de praf cu steagul românesc. Ți-e greață să te uiți în partea voastră, lepădături “patriotice” ce sunteți.

  Ce ține de Sturza, o să ajute el Moldova material, așa cum a ajutat-o până acum. Domnul face parte din categoria de oameni care umblă doar cu datul ordinilor și hămăitul din gură.

  Răspunde
 • 6 aprilie 2012 la 14:59
  Permalink

  eu de cand ma gandeam la asa mdotea. desigur, asta implica oleaca de risc;))@nicu, aha, chiar ar trebui, trebuie sa ma adaptez la aceste conditii:D@Alex, ei, oricum ma bucur eu de zapada. dar nu pot asa de repede sa trec prin trei stari: zapada, gheata si apa:) si toate astea timp de doua saptamani:)@Paul, tu ar trebui sa ma intelegi, nu? Ialoveni, parca?:D@cititor, eu am citit comentariul tau si m’am gandit ce clasa tu esti:) oh, well, ironia nu este accesibila pentru toti. @Vecinu de alaturi, actually, tu esti de la buiucani si nu ai cum sa intelegi suferinta noastra:P decat sa comentezi, mai bine veneai sa dai o mana de ajutor;-)@Victor, oh, ma bucur ca ai explicat cititorului meu;-)

  Răspunde
  • 24 mai 2012 la 13:20
   Permalink

   Deh, Băsescu n-a plecat een Md perntu a se arunca cu promisiuni een oameni (chiar dacă a și făcut-o).. El a ce2știgat alegerile din 2009 datorită moldovenilor, care l-au votat cu turma 😀 Și acum el, noul Președinte, s-a simțit obligat să ”ne” mulțumească :))la tine, Pavluș, ca la un cetățean de re2nd, el nu s-a ge2ndit.. a vrut doar să-și ”marcheze teritoriul” :))

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *