Despre “performanțele” doamnei Fusu

(Discurs în parlament, 28 aprilie 2017, pe seama moțiunii simple înaintate ministrei Fusu)

Dragi concetățeni!

 1. Doamna Fusu nu a activat o zi în sistemul de educație. Devenind ministru, în loc să apere pedagogii, directorii de școli, elevii, le-a declarat acestora un adevărat război.
 1. Ironia sorții – Corina Fusu care prin 2003 făcea mitinguri contra guvernării comuniste, acuzînd-o de dictatură, își termină cariera de ministru cu mitinguri demarate de pedadogi contra sa!

Performanțele acestei doamne îți ridică părul în cap!

 1. Nu a propus niciodată la ședințele guvernului, majorarea salariilor pentru pedagogi, nu a venit cu propuneri de identificare a resurselor pentru guvern. Cît a ocupat funcția de ministru, nu s-a reparat niciun cămin, nicio sală de clasă. Totul e pus în sarcina părinților…
 2. Fusu a epurat pe un capăt cadrele didactice. În anul de studii 2015-2016, în instituţiile de învăţămînt primar şi secundar general de zi, activau cu 3,9 % mai puţine cadre didactice comparativ cu anul de studii precedent. În învățămîntul superior cu 1,2 % mai puțin.
 3. În Raportul avocatului poporului, scrie că în 2014 au fost închise 14 școli, în 2015-16, iar în 2016-28. Ați închis internatul 2 situat pe strada Grenoble. În consecință 600 de copii nevoiași au rămas în stradă. Nu le-ați oferit măcar dreptul de a locui în căminele instituției. Ce v-au făcut acești copii?
 4. Potrivit avocatului poporului, în 2014, erau 61 copii neșcolarizati, în 2015- 86, în 2016 –115!  Deci, în 2 ani cifra s-a dublat. În anul 2016-148 de copii au abandonat școala din lipsă de haine, manuale, bani, transport. Asta numiți reformă?
 5. Tot sub conducerea sa, a izbucnit scandalul otrăvirii cu alimente alterate a copiilor în scoli și grădinițe. Culmea ipocriziei, chiar consiliera doamnei Fusu, Tatiana Cebotari, este rudă direct cu doi angajați ai firmei Sanex Comerț –care a otravit mai multi copii. Apropo, firma a cîștigat 9 contracte în valoare de 8 milioane lei în Chișinău. Mai mult –Cebotari nici măcar mustrare aspră n-a primit, ca sa nu mai zic, să fie concediată! De ce oare? Poate fiindcă astfel se distrugea schema, nu-i așa?
 1. În 2015-2016, Corina Fusu a pornit epurări în masă a directorilor de școli, promovînd peste tot directori liberali. Altfel spus, a politizat și subjugat  sistemul de învățămînt!

Vreți exemple? Poftim!

 1. Colegiul de ecologie din Chișinău. A fost numit liberalul Alexandru Mariț.
 2. Școala profesională Nr3 din Chișinău – liberalul Dorin Brinza
 3. Școala profesională Nr4 din Chișinău – liberalul Ion Sobari
 4. Centrul de excelenta în industria usoara – liberala Raețchi.

Acest lucru se întîmplă în Chișinău! Vă dați seama ce se face în raioane și sate?

Fidelă tradițiilor liberale, doamna Fusu a transformat ministerul într-un cuibar al corupției

 1. Într-un raport al Curții de Conturi, se arată că în 2016, la Ministerul Educației încălcările financiare au constituit 1,6 mlrd lei! În loc să fie imediat demisă, Fusu vine în Parlament și rîde de deputați!
 2. Există semnale, că la minister, fără bani nu se rezolvă nimic. Dai bani –primești reparații în cămin, finanțare pentru instituție, și chiar locuri la admitere!!!! Taxa medie e de 10-15.000 euro!

Și vă rog – nu negați acest lucru. Chirinciuc tot nega.                             

 1. Recent, Fusu a emis un ordin vizînd informarea elevilor despre semnificatia zilei de 27 martie. Am crezut că doamna Fusu dorea să ne informeze despre 27 martie 2015, zi în care guvernul Gaburici, a votat transferul sau furtul, a 5,6 miliarde de lei pentru băncile lui Shor! Am greșit!

Poate organizăm  o zi de informare despre contractele de 500 mln lei obținute de firma Parstar, afiliată PL? Sau despre buticurile Cofee Time, instalate de Lucian Chirtoacă în tot orasul? Dar că în 2010-2015 ați repartizat la primărie 300 ha de teren, care valorează peste 200 mln euro, nu vreți să facem zi de informare?

Personal sunt gata să vă ajut.

 1. Și ultima – despre miniștri liberali.

La transporturi au pus un corupt. La armată – un hoț. La ecologie – un oportunist.

Iar la educație-un monstru.

Un liberal a distrus căile ferate.

Altul –armata, vînzînd sistemele NEVA.

Al treilea – a dat 40% de teritoriu al țării, în concesiune.

Al patrulea – a distrus 3 bănci, ratînd miliardul.

Al cincilea – distruge învățămîntul.

Dacă nu-i oprim, ei vor distruge și Moldova!

 

Number of View :3744
This entry was posted in Partide. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>