Oficiul NATO și riscul războiului…

La 9 decembrie 2016, Parlamentul a ratificat Proiectul de Lege cu privire la deschiderea Oficiului de Legătură al NATO la Chișinău. Deși proiectul a fost înaintat de președintele Nicolae Timofti, acesta a fost prezentat de ministrul Justiției!

Deputații așa și nu au văzut textul acordului, care a fost semnat în mod secret de prim-ministru Filip și de secretarul general al NATO. Acordul a fost  semnat întrun mod cu totul umilitor – în baza unei scrisori adresate de NATO, care a fost semnată fără a cricni de Guvernul RM!. Niciun fel de tratative, discutii publice, amendamente la acord si alte curtoazii diplomatice nu au urmat.

Guvernarea minte cetățenii

Guvernarea, conștientă de abuzul pe care-l produce, a încercat să calmeze spiritele.

Oficii de legatură NATO există și în Asia Centrală, inclusiv în Kazahstan, membru ODKB, strigă reprezentantul Ministerului Justiției!

Fals domnilor. Nu există în Kazahstan asemenea oficiu de legătură.

Asemenea colaborări cu NATO  are chiar și Rusia! De ce nu am avea și noi, zice reprezentantul  MJ.

Super fratilor! Doar ca Rusia nu este stat neutru.

„Acest acord nu are niciun caracter militar. Este un acord exclusiv civil. De aceea urma a fi reprezentat aici în Parlament de Ministerul Afacerilor Externe, și nu de Ministerul Apărării”, a precizat ministrul Vladimir Cebotari.

Încă o minciună crasă. Chiar în art.1 al acordului, este stipulat foarte clar:  instituirea Oficiului va facilita, susține și extinde participarea Republicii Moldova în toate activitățile de cooperare NATO și RM, inclusiv inițiativa de consolidare a capacităților de securitate și apărare!

Firesc apare întrebarea: dar ce are NATO cu capacitățile de securitate și apărare a unui stat neutru? Contra cui ne consolidăm armata?

Mai mult ca atît. În articolul 20 al acordului, e stipulat, că guvernul RM va asigura oficiul cu informațiile necesare întru facilitarea realizării mandatului! Altfel spus, NATO poate solicita informații despre orice cetățean, agent economic, transfer bancar sau tranzacție. Tot guvernul este obligat să asigure accesul la autoritățile centrale și locale, oficiali guvernamentali de rang înalt, la sediile securizate!

Vă dați seama? Adică, angajații oficiului pot solicita orice fel de informație, pot intra în orice obiect strategic securizat – poligon militar, aerodrom, etc. Ce misiune diplomatică civilă mai are asemenea privilegii, că eu unul nu înțeleg? Poate ambasada Rusiei? Sau a Chinei?

Oficiul NATO e format din militari!

La 22 februarie, purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, a declarat cu non-șalanță, că ”Oficiul de legătură NATO la Chișinău este o reprezentanță diplomatică civilă. Nu este este o bază militară sau de profil militar. Este un birou pur civil, diplomatic”.

Frumos o sucește, n-ai ce-i zice. Ne bucurăm că reprezentanții NATO ne au de proști, și ne explică că oficiul NATO nu este bază militară NATO. Mersi, n-am știut…

Dar sa ne întoarcem la ideea că oficiul NATO este un birou pur civil, diplomatic.

Păi iată,  în punctul 5 al acordului e scris clar: șefului biroului de legătură NATO și altui personal civil sau militar angajat, repet – militar angajat – li se vor acorda toate privilegiile, imunitățile si facilitățile similare celor acordate agenților diplomatici…Despre personalul militar se spune și în articolul 11, 14, 15, 17, 19!

În articolul 19, ca la proști ni se explică  – NATO poate arbora drapelul său, angajații civili sau militari pot purta uniformele lor militare în exercitarea sarcinilor sau funcțiilor lor oficiale în numele NATO pe teritoriul RM!

În articolul 23 se vorbește clar despre dreptul oficiului de a desfășura proiecte de construcții, fără a se preciza despre ce este vorba.  Să înțelegem că e vorba de grădinițe sau case de bătrîni. Că nu poate NATO construi baze militare, centre de antrenamet sau instalații de radare…

Misiune diplomatică? Nici așa….

Totodată, e cam straniu acest statut așa-zis “diplomatic” al oficiului.

În articolul 3 e scris ca RM va acorda oficiului privilegiile, facilitățile și imunitățile depline acordate unei misiuni diplomatice.  Toate proprietățile și bunurile organizației la fel au imunitate, deci nu pot fi controlate, percheziționate, vizitate, confiscate. Aceeași imunitate o au și angajații oficiului (articolul 5). Altfel spus, intră un militar NATO în vamă, și el nu poate fi nici măcar oprit, nu că verificat de prezența armelor, drogurilor, explozibilelor.

În punctul 6 se merge mai departe – personalul biroului nu achită impozite și taxe, chiar la importul unor bunuri!  În articolul 12 deja se cere expres eliberarea de taxe la importul și reexportul echipamentului necesar activității BLN.

Despre ce fel de echipament este vorba, domnilor? Computere, radare, dispozitive de urmărire? În baza la ce argumente ei sunt elberați de plata taxelor pentru import și culmea-reexport? În conventia de la Viena nu e scris nimic despre asta.

Fiți atenți: orice diplomat, daca e suspectat de crimă, poate fi în cazuri excepționale perchezitionat și prins în flagrant. Reprezentanții NATO nu pot fi suspuși nici unui fel de control !!!!  Orice angajat al oficiului poate bate, viola, săvîrși orice tip de infractțune (de altfel, aceste lcururi s-au produs în Serbia, Croatia, Irak) – și nimeni, absolut nimeni nu-l poate împiedica!

Totodată, reiterăm – nicio misiune diplomatică nu poate avea acces nelimitat la guvern, obiective strtegice, înalți demnitari de stat. Aceasta probează teza că NATO violează grav suveranitatea țării și statul său de neutralitate!  Altfel spus, e vorba desre trecerea țării sub dirijare externă clară.

Violarea gravă a constituției…

După întilnirea cu președintele Igor Dodon, spicherul Candu a declarat la 22 februarie, că acest acord nu încalcă statutul de neutralitate a țării.

În așa caz, de ce nu deschidem și un oficiu al ODKB, patronat de Rusia? Amintim, că statutul de neutralitate presupune, că un stat nu este membru al uni bloc militar, nu are dislocate forțe militare străine pe teritoriul său, nu participă la războaie, aplicații militare de partea unui bloc militar sau altul.

Or, prin acest acord, RM acceptă ca personalul militar al unui bloc mlitar să-și desfășoare activitățile pe teritoriul său, să-i verifice armata, să-i fortifice capacitățile militare. Prin acordul IPAP, din 2006, NATO participă direct la modernizarea  forțelor militare din Republica Moldova conform standardelor NATO, un exemplu fiind aerodromul militar Mărculești!

Totodată, RM a participat la diverse aplicații militare, inclusiv Dragon Pioneer, din 2016. Generali NATO au intrat nestingherit pe teritoriul țării în iarna lui 2016. Tehnica mililtară-inginerească NATO a fost deschis expusă pe PMAN la 9 mai! Reprezentanții centrului NATO fac parte din Comisia Naţională pentru Implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP). NATO practic a preluat controlul SIS, Ministerului Apărării. Culmea – ceva timp în urmă, RM s-a angajat să creeze batalionae militare comune cu România…

Number of View :1737
This entry was posted in Partide. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>