despre Blocul ACUM

Mi-i jale de alegătorii segmentului de dreapta. Dînșii, nu au nici pe cine alege, nici cu cine se mîndri.  Liderii sunt corupți, ideile discreditate,  iar realizările – zero. Vor merge și de astă dată la vot stăpînindu-și cu greu reflexul de vomă. Ca și în 2014, 2015, 2016, 2018…

Pe 16 decembrie, poporul a rămas stupefiat de împerecherea publică a 3 partide și a unui grup de politicieni- sub denumirea blocul ACUM. La 17 decembrie, sprijinul pentru acest bloc l-au vociferat încă 3 partide mafiote: PL, PLR, PUN.

Oamenii au intitulat blocul „Alianța Corupționiștilor și Unioniștilor din Moldova”.

Blocul, cunoscut anterior sub denumirea de PAS-DA, e format din luzeri cu experiență.

Au pierdut alegerile prezidențiale din 2016, deși au beneficiat de susținerea tuturor partidelor din AIE.

În scrutinul pentru primăria capitalei, la fel n-au obținut nimic.

Au protestat contra sistemului mixt, ca, într-un final, să meargă în alegeri exact în baza acestui sistem!

Au promis să lupte cu corupționiștii, ca să ne trezim că i-au adunat pe toți în jurul lor (PLDM; PL; PUN). Cu oligarhii, aceiași poveste.

Ideile ACUM privind lupta cu oligarhii (adică, cu partenerii din PDM)- este o materializare desăvîrșită a marasmului.

Domnilor, personal nu vă amuză minciunile expuse?

În spatele „luptătorilor” din voi  stau oligarhii Sturza, Filat, Țopa, Platon, Ghimpu, Lucinschi.

  1. Milionarul Victor Țopa -nașul lui Andrei Năstase și sponsorul Jurnal TV.
  2. Vlad Filat– fostul șef al Maiei Sandu, i-a transmis acesteia consilierii (Dumitru Alaiba), structurile de partid, deputații din PLDM, chiar și bodyguarzii (Vasile Popa).
  3. Chiril Lucinschi– proprietarul TV7. Pe 22.02.17 chipurile a transmis benevol 75% din acțiunile postului TV7 în favoarea TV8, susținător al Maiei Sandu. 25% dintre acțiuni le-au păstrat copii săi- Petru și Alexandra!
  4. Ion Sturza– a stat la baza întemeierii PLDM, a  condus Consiliului Economic instituit de Iurie Leancă (18.06.13). În ianuarie 2016 a cerșit susținerea PDM pentru suplinirea funcției de premier.

Și da, în guvernul prezentat de oligarhul Sturza  intrau și „ luptătorii cu oligarhii” Alexandru Slusari,  Stanislav Pavlovschi, Alexandru Macedon- adică, miezul PPDA! A fost acolo și Alexandru Stoianoglo, deputat PDM între 2009-2010.

  1. Și Anatol Șalaru și-a exprimat susținerea pentru blocul ACUM. Șalaru este finul lui Anatol Stati, ultimul, prieten de suflet cu Petru Lucinschi.
  2. Nu mai zic că Ilan Shor a sponsorizat deplasările charter pentru Maia Sandu la Doha și campania prezidențială din 2016. Tac și despre banii oligarhului kazah Mukhtar Ablyazov.

Promisiunile  acestor inși, de a  Nu Fi în alianță cu PD, provoacă zîmbet poporului și ambasadorului SUA.

Dînșii 7 ani au fost în alianță cu PD la sugestia ambasadorului SUA. Și acum vor fi. Doar, fără PDM- dreapta trece automat în opoziție.

Adaug de la mine că, oricare ar fi formula- oricum în opoziție vor fi.

Deși, locul lor firesc nu este în opoziție, ci la pușcărie!