Ce s-a întîmplat de fapt azi în parlament?

Dar voi ați înțeles ce s-a întîmplat azi în parlament?

Astăzi, 21 februarie, prim-ministrul, Ion Chicu, a decis să prezinte în parlament raportul la 100 zile de la investirea guvernului.

Blocul ACUM a transformat sedința parlamentului  în „Zooparc”. Au blocat tribuna, au început să țipe, să bată din „copite”!

Au compromis discursul prim-ministrului, ordinea de zi сe conținea 40 proiecte, au paralizat activitatea parlamentului. Mai mult decît atît, au amenințat că vor bloca toate ședințele legislativului.

Pentru a justifica sabotajul declanșat, membrii ACUM au îndrugat prostii, precum că, biroul permanent a decis că raportul de activitate a guvernului să fie expus în parlament pe 27 februarie, dar nu pe 21!

Acum pe rînd:

  1. Biroul permanent cunoștea că prim-ministrul va veni în parlament între 21-27 februarie. O dată concretă nu fusese stabilită. Raportul de activitate a guvernului a fost plasat pe site-ul instituției de dimineață.
  2. Legea nu obligă premierul să se prezinte în legislativ pentru a prezenta raportul guvernului la 100 de zile de activitate. Acesta a fost un gest benevol al prim-ministrului.
  3. Prim-ministru s-a prezentat azi, deoarece:
  4. Astăzi se împlinesc 100 de zile de la investirea în funcție a guvernului, nu mîine și nu pe 27!
  5. Programul dumnealui este supraîncărcat- săptămîna viitoare va avea mai multe întîlniri extrem de importante în afara țării.
  6. Chiar dacă prim-ministrul Chicu era să vină în legislativ pe 27 februarie pentru a-și expune raportul, ACUM la fel blocau tribuna și „cotcodăceau” pînă geamurile se făceau țăndări!
  7. Sabotajul a început în jurul dății în care este prezentat raportul, ulterior au cerut demisia ministrului Ciocoi. PSRM a renunțat. Și ce credeți? Deja, au insistat pe demisia ministrului Perju (ministrul agriculturii)!  
  8. ACUM înțelege că pe fundalul Maiei Sandu, guvernul Chicu arată mult mai respectabil. Așa că au decis să saboteze.
  9. De fapt, pentru a debloca tribuna parlamentului ACUM a propus un schimb: moratoriu privind stoparea controlului de stat asupra întreprinderilor mici și mijlocii pentru un an!

Așa ceva nu este în nicio țară din lume.

De ce au cerut-o? ACUM mult s-a zgudurat în fața UE și în final a reușit parțial blocarea finanțării. Dacă moratoriul va fi pus, va exista blocaj financiar și din partea FMI.

Iubesc ei țara și poporul, nu poți spune. Sabotaj, blocaj extern, subminarea instituțiilor statului. Și totul de dragul fotoliului în guvern.

PS. Și totusi, planul lor a eșuat. Ion Chicu a prezentat raportul… în fața cetățenilor, în cadrul unei conferințe de presă. Astfel e și mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *