Procuratura acuză oponenții politici ai PD de furtul miliardului

Prea puțini au acordat atenție la faptul că, între  raportul  Kroll 2 și sinteza prezentată de Procuratura Anticorupție există un șir de contradicții.

Raportul Kroll 2 confirmă că s-au furat 2,9 miliarde de dolari. În timp ce, Procuratura Anticorupție  într-un comunicat de presă, remis pe 8 iulie, a punctat că este vorba de 13,34 miliarde de lei, sau 600 milioane de dolari la cursul zilei de azi. Anume atîțea bani au fost sustrași din bănci.

În momentul furtului secolului, 13 miliarde de lei erau echivalentul la 1 miliard de dolari, dar nu a 600 milioane de dolari, precum susține Procuratura Anticorupție și mass-media PD. De ce recurg la asta? Oare pentru a acoperi PD,  pentru a diminua valoarea daunelor? Se pare că, Da!

Raportul Kroll a investigat frauda bancară în perioada 1 ianuarie 2012 – 31 decembrie 2014. Adică, perioada Alianței pentru Integrare Europeană.  Pe cînd, Procuratura Anticorupție perioada anilor 2007-2014!

Dar banii au fost scoși în off-shore pe 25-26 noiembrie 2014! Anume atunci s-a produs, de fapt, furtul miliardului. Celelalte sunt credite istorice care reprezintă cu totul alt aspect.

În plus, dacă s-au axat pe cercetarea creditelor oferite de Banca de Economii, atunci, trebuie de început cu anii 1990. De ce atunci,  Procuratura Anticorupție  s-a focusat pe anul 2007?  De ce nu s-a început cu anul 2005,  cu anul 2001?

Răspunsul stă la suprafață.  Igor Dodon, acum președinte al RM, a fost Ministru al Economiei în timpul guvernării comuniste (18 septembrie 2006-11 septembrie 2009). Zinaida Greceanîi, președintele PSRM, acum președinte al legislativului, a fost prim-ministru (31 martie 2008- 14 septembrie 2009).

PD este cointeresat să discrediteze toți oponenții săi politici, inclusiv, pe cei care primii au menționat de furtul miliardului și care pînă la momentul furtului stăteau în opoziție. 

O altă manipulare crasă, expusă de Procuratura Anticorupție de dragul PDM, mai jos.  

În comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție este menționat că, rezultatul investigației l-a constituit„creditele neperformante acordate persoanelor juridice”, incapabile să restituie respectivele credite, precum și, persoane juridice, create în mod intenționat, să scoată bani din bănci, utilizînd metoda creditării.

Simțiți diferența?

Emiterea creditelor (fenomen care a existat încă în anii 1990) este egalat cu furtul miliardului, mai bine spus, persoanele juridice, create în mod intenționat, să scoată miliardul în afara țării. Două istorii diferite puse într-un singur dosar pentru a bulversa mulțimea, iar pe fundalul respectiv să acuze ulterior jămătate de țară de furtul miliardului.

Reiese că,  în cazul în care ați luat un credit, iar gajul dumneavoastră nu este suficient de convingător, sunteți complice la furtul miliardului.

Accentuez încă o dată. Miliardul a fost furat pe 25-26 noiembrie 2014, cu 2 zile înainte de alegerile parlamentare. Banii, transferați în off-shore, furați de 77 firme ale lui Ilan Șhor  ajutat de organele de stat și Procuratura Anticorupție! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *