Partidul Șhor, finanțat din furtul miliardului, își trăiește ultimele clipe.

Reamintesc, Shor figurează în rapotrtul Кroll ca principalul organizator și beneficiar  al miliardului furat. Prima instanță deja la condamnat la 7,6 luni de închisoare cu executare. Dar Shor s-a aflat în  libertate continuînd să fure statul. 

Shor stă la baza concesionării, mai exact, la baza furtului aeroportului internațional Chișinău, strîngînd venituri anuale de 15-18 mil de euro, din contul taxei de aeroport de 9 euro pe pasager,  pe fundalul a zero investiții. 

Pe 8 aprilie 2015 la inițiativa vice-premierului V.Osipov (un apropiat de-a lui Plahotniuc) guvernul a efectuat modificări la Codul Vamal, permițînd lui Shor deschiderea magazinelor duty- free în regiunea Transnistreană.

Prin intermediul acestor magazine Shor se ocupa cu contrabanda de țigări și băuturi alcoolice.

Acuma înțelegeți  motivul pentru care Shor în 2015 a scris denunț împotriva lui Filat? El  încă de atunci era în relații de business cu PD!

Lacheul dat a aruncat cu acuzații în adresa lui Dodon și Sandu, executînd umil toate indicațiile PD.

 În 2018 guvernul a concesionat  toate stațiile și gările auto. Potrivit zvonurilor, Shor  stă în spatele afacerii. În anul 2017 întreprinderea de stat „Gările și Stațiile Auto” a încasat venituri de 55,7 mil de lei.

Pe 14 iunie Shor a fugit din țară. Partidul său a rămas înglodat în datorii.

Parlamentul a creat comisia de anchetă privind elucidarea devalizării sistemului bancar, toate drumurile duc către Șhor.

Totodată, parlamentul a creat comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice. Ministrul Economiei, Vadim Brînzan, a spus că, aeroportul are toate șansele să fie reîntors poporului.

Maia Sandu la fel a menționat că nu va exista niciun fel de magazine duty-free la frontieră!

Parlamentul a demarat  inițiativa de revizuire a Codului Vamal. Altfel spus, de lichidare magazinelor duty-free în Transnistria, la fel și contrabanda!

Veți fi surprinși, dar Șhor, a doua zi, a vîndut 12 magazine duty-free afaceristului bulgar  Todorov Marko Stefanov. Pur și simplu, l-a tras pe sfoară pe bulgar!

Pe scurt, Shor a pierdut aeroportul, compania Dufremol, toate gările auto și  jalnicul său partid.

Ulterior, va fi dat în căutare internațională.

Mai apoi, eu tare sper, își va preda complicii și va sta în pușcărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *