CC slujește nu Constituției, dar Partidului Democrat!

Curtea Constituțională moldovenească s-a pomenit, ușor spus, într-o situație stupidă.

Pentru prima dată în istoria țării, împotriva lor s-au pronunțat Uniunea Avocaților, 86 de ONG-uri ale Parteneriatului Estic, 10 ex judecători și președinți ai CC, Comisia internațională a Juriștilor!

Totul din cauza că CC a mers la niște mizerii neverosimile:

1. a  modificat textul Constituției, termenul  ”3 luni” a fost înlocuit cu ”90 de zile”!

2. a uzurpat puterea aleasa de popor !

3. curtea s-a plasat mai presus de parlament, Constituție, voința poporului, declarînd că decizia este obligatorie  pentru toți, inclusiv pentru popor! Cică decizia CC nu se discută, dar se execută!

4. s-a transformat deschis într-un apendice al PDM, răspunzînd timp de 7 minute la toate solicitările acestuia! Amintim că 3 dintre cei 6 judecători (Apolschii, Reșetnicov, Băieșu) sunt membri PDM. Ceilalți 3- Gurin, Poalelungi, Zaporojan – au fost numiți de PDM în perioada 2016-2018 pentru munca credincioasă!

5.  a aruncat țara în haos cu riscul unui război civil. De fapt, a transformat RM într-un focar de instabilitate și pericol pentru întregul continent european.

6. a expus RM într-o poziție ridicolă pe arena mondială. Acum țara are imaginea unui dictaturi africane, care va fi evitată de investitorii străini, de turiști, organizațiile umanitare!!!

Conform Constituției, toată puterea în țară aparține POPURULUI (art. 2 (1)).Nimeni, fie un partid, sindicat sau măcar CC nu pot exercita puterea de stat în nume propriu. (art.2 (2)).

Voința poporului este absolută. Este mai presus de orice altă voință, orice lege, regulament, decizie.

Orice instituție sau cetățean, care conduce țara din nume propriu, dar nu al poporului este uzurpator! Cine se împotrivește VOINȚEI POPORULUI este infractor! (Art. 2.2)

Voința poporului este exprimată doar de parlament și președinte (dacă este ales direct de POPOR).

CC – funcționari, care exprimă voința acelor structuri de stat care i-au numit (parlament, CSM, președintele). Ei nu pot exprima voința poporului. Ei trebuie să servească poporului și Constituției.

Deputatul este alesul poporului, sluga poporului, purtător al voinței sale.

De aceea, CC numită inclusiv de parlament, nu poate indica parlamentului, deoarece, în așa mod el modifică voința POPORULUI.

Deja pe 20 iunie va fi decizia Comisie de la Veneția (la cererea secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland). Este organul supreme al Consiliului Europei în domeniul dreptului. Decizia sa este mai presus de orice CC!

Și în curînd va exista o procedură în fața Curții Europene a Drepturilor Omului. Această decizie este obligatorie pentru toate statele СоЕ și pentru CC în sine,

După decizie CEDO, judecătorii CC vor avea 2 variante: sau să-și dea demisia, sau să facă pușcărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *