După spectacolul de azi ratingul lui Candu a căzut în zona plintusului

Suspendarea președintelui, de către Curtea Constituțională (CC), pe motiv că nu a confirmat numirea a doi miniștri în funcție –reprezintă un spectacol al absurdului.

Opinia a fost împărtășită de către deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea.

Dînsul a atras atenția asupra faptului că, președintele- ales de către popor, cu un rating de  51, 9% a fost înlocuit de președintele legislativului, Candu, care se bucură de încrederea a doar 2,1% dintre cetățeni.

  • Pentru unul au votat 834 mii de cetățeni. Pentru altul -5 judecători ai CC. Și, dacă asta nu este uzurparea puterii, atunci ce este? Igor Dodon exercită puterea în numele poporului, care l-a votat. În numele cui guvernează Candu? În numele PLDM, PN, PAS-DA? Ambasada SUA? Ei, domnilor, răspundeți, ce tăceți. Sau iar acționați în unison cu democrații?

 

  • Motivarea Curții Constituționale- reprezintă  o mostră a marasmului!.

Chipurile garantul constituției a încălcat constituția. Adică, în caz că președintele  s-a împotrivit numirii celor doi oficiali corupți  (dintre care unul  figurează în cadrul unui dosar penal) reiese că, a încălcat constituția și drepturile corupților la corupție!

Anterior, CC i-a refuzat lui V. Filat  deținerea funcției de premier din  cauza unor „suspiciuni de corupție”

Astăzi, CC a permis numirea Silviei Radu și a lui Nicolae Ciubuc din același motiv. Iar dacă, președintele a încălcat constituția, de ce a patra oară îl restabilisc în funcție?

Este clar că supendarea de moment  se face pentru a-și numi marionetele în funcțiile-cheie ale statului!

  • Dacă președintele este incorect în acțiuni, de ce democrații nu recurg la  impeachment.  Or, explicația e simplă. Ratingul lui Igor Dodon este de 50%, a lui Candu – doar 2,1%. După spectacolul de azi, consider că, Candu a coborît mai jos de zona plintusului.

 

  • Democrații au recurs la provocări cu scopul de-a discredita persoana președintelui înainte de  alegerile parlamentare (n-au reușit prin atentat, au recurs la suspendare).

În caz că, președintele s-ar fi lăsat șantajului  și semnat pentru numirea noilor ministri-toți susțineau existența “binomului” Plahotniuc-Dodon. Dacă organiza proteste – era interzis PSRM.

De fapt,  I. Dodon a acționat corect. Aceasta va întări, și mai mult, ratingul președintelui și toate sondajele o confirmă. Democrații și-au dorit umilirea președintelui, dar s-au umilit pe ei.

PS. Comisia de la Veneția se pronunță contra suspendărilor , considerîndule ilegale, conchide Țîrdea.

socialistii.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *